Schiphol

Jeanine Janssen: Schiphol mijden?

De meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren: allemaal periodes dat het druk was op Schiphol. Je kon geen talkshow aanzetten of het ging over die drukte en over wat iedereen vindt van de capaciteiten van de directeur van Schiphol. Gelukkig kwam als sluitstuk een akkoord met de vakbonden. Maar daarmee zijn de problemen natuurlijk niet meteen opgelost.

U als consument staat nu voor de keuze: neem ik het risico dat het in de zomer misgaat met mijn reis? U heeft de volgende opties:

  • U neemt het risico, sluit geduldig achteraan in de rij en hoop dat u uw vlucht niet mist.
  • Op dit moment is het niet handig om contact op te nemen met de reisorganisatie om uw vakantie om te laten boeken. Diverse vluchten gaan uitvallen en de reisorganisaties zijn druk met bekijken wat ze u voor een alternatief kunnen aanbieden. Er wordt contact met u opgenomen. Bedenk dat een andere luchthaven ook niet zaligmakend hoeft te zijn, want er zijn inmiddels grote druktes bij meerdere Europese luchthavens.
  • Hebt u een los ticket geboekt richting een prachtig huis in een mooi ver land, check dan goed uw reis- en annuleringsverzekering of de schade is gedekt als u uw vlucht mist. Juristen buigen zich op dit moment over de mogelijkheden om de gevolgschade te verhalen op Schiphol. Later meer daarover in MAX Vakantieman.
  • Moet u nog boeken, boek dan altijd een pakketreis. Mocht er toch iets misgaan met uw vlucht, dat zal de reisorganisatie het vervolg voor u regelen en uw eventuele gemiste dagen vergoeden. Als de reis helemaal niet door kan gaan, dan bieden zij u een alternatief of u krijgt uw geld terug.
  • Als u nog moet boeken is het misschien toch verstandiger om dit jaar het vliegen achterwege te laten. Er is inmiddels meer aanbod van treinreizen, maar ook andere alternatieven zullen u waarschijnlijk een rustiger gevoel geven voordat u op vakantie gaat.

Meld het ons!

Heeft u ook een vakantievraag of hulp nodig bij een vakantieprobleem? Laat het weten via maxvakantieman.nl

(Foto: ANP)

Geef een reactie