Jeanine Janssen

Jeanine Janssen: Bewaar de rust

Tijdens het seizoen van MAX vakantieman schrijft MAX Ombudsman Jeanine Janssen op deze plek over reisperikelen. Dit keer: (on)rust over geschrapte vluchten.

30.000 stoelen

Toen het MAX Magazine met deze column naar de drukker moest was nog niet bekend hoeveel vliegtuigstoelen daadwerkelijk worden geschrapt om Schiphol deze zomer nog draaiend te houden. 13.500 was de oorspronkelijke bedoeling. Inmiddels gaan in de wandelgangen getallen rond van 30.000 stoelen.

Bewaar de rust

Dat wil echter niet zeggen dat u daardoor rechtstreeks geraakt wordt. Het kan zijn dat de stoelen verdwijnen uit de nog niet verkochte vluchten. Voor u is deze onzekerheid ontzettend vervelend. Maar ook voor de luchtvaartmaatschappijen en de reisorganisaties is dit een enorme aderlating. Ik roep u dan ook op de rust te bewaren, hoe moeilijk dit ook is. Reisorganisaties zijn op dit moment aan het puzzelen welke stoelen het precies betreft en wat ze u als alternatief kunnen bieden. Als iedereen massaal gaat bellen, dan kan hun capaciteit niet optimaal benut worden. Zij mailen of bellen u zodra ze meer weten. In MAX vakantieman komen wij zeker terug op alle gevolgschade die dit met zich meebrengt.

Meld het ons!

Heeft u ook een vakantievraag of hulp nodig bij een vakantieprobleem? Laat het weten via maxvakantieman.nl

Geef een reactie