Jan Slagter, Omroep MAX

Jan Slagter: ‘MAX is er voor u, ook als u hulp nodig heeft’

Blij en trots ben ik dat u massaal afstemt op de radio- en tv-programma’s van Omroep MAX en die ook hoge rapportcijfers geeft. Bovendien volgt u ons in groten getale via dit platform MAXvandaag.nl, bent u actief op onze sociale kanalen, luistert u naar de veelzijdige MAX-podcasts en leest u het gezellige en informatieve MAX Magazine. Maar MAX is op nog veel meer manieren actief en komt op voor de belangen van de ouderen. En u kunt ons daarbij helpen!

Pensioenperikelen

Onze MAX Ombudsman staat dagelijks klaar bij consumentenvragen of problemen en strijdt om iedere gepensioneerde het pensioen te geven waar hij of zij recht op heeft. Op dat gebied is al heel veel bereikt en vorige maand konden we melden dat pensioenfonds ABP voor ruim 8.000 gedupeerde pensioendeelnemers de financiële schade vergoedt die is ontstaan door nabetalingen van een arbeidsongeschiktheidspensioen.

De gedupeerden hadden hierdoor ineens een fors hoger inkomen waardoor zij hoge belastingaanslagen kregen en toeslagen moesten terugbetalen. ABP gaat deze gevolgschade nu onder druk van een door de Ombudsman aangekondigde rechtszaak vergoeden. Rogier de Haan gaat onverminderd door om misstanden in de pensioenwereld aan te kaarten.

Vakantie-ellende

Vanaf juni springt de Vakantieman weer voor u in de bres. Weet u nog hoe onze MAX vakantieman Jeanine Janssen vele reizigers heeft geholpen die getroffen werden voor het faillissement van D-Reizen? Geweldig was ook de compensatieregeling door Schiphol voor gedupeerde vakantiegangers die uit de wacht werd gesleept. Jammer dat daarvoor ook weer een aangekondigd proefproces nodig bleek te zijn.

Hulp waar nodig

Heikele kwesties pakt ons consumentenprogramma Meldpunt aan, zoals internetoplichting, het functioneren van de huisartsenpost, trapliften en energiekosten. De Soresdienst biedt een helpende hand in uitzichtloze situaties en de MAX Seniorencoach helpt mensen die vastlopen weer de regie over hun leven te krijgen.

Stichting MAX Maakt Mogelijk zet zich in voor ouderen in binnen- en buitenland, vervult bijzondere wensen en zet bijvoorbeeld alle zeilen bij om de vluchtelingen uit Oekraïne terzijde te staan. Maar ook de ouderen in eigen land die te kampen hebben met hoogoplopende kosten van energie en levensonderhoud, helpen wij met onze winteractie.

MAX is er voor u, altijd en overal

MAX is er altijd voor u. Wij helpen onze leden als het nodig is. En dat heb ik nog niet eens gehad over onze leuke uitjes, voorstellingen en gezellige ledendagen vol entertainment en muziek. MAX-leden kunnen elkaar niet alleen online, maar ook fysiek ontmoeten via MAX Meeting Point of in het Café MAX in Zoetermeer. Het ledental groeide in 2022 met 2 procent tot maar liefst 430.000, een fantastisch resultaat.

Sluit u ook aan!

Heel veel mensen waarderen met hun lidmaatschap onze inspanningen. Mocht u nog geen lid van Omroep MAX zijn, sluit u dan nu bij ons aan. Voor slechts € 8,50 per jaar bent u al lid en helpt u ons al die programma’s te maken én hulp te verlenen. Wellicht kunnen wij u ook in die zin iets voor u betekenen. Bent u al lid, maar kent u iemand die dat nog niet is? Maak diegene dan lid en zoek zelf een mooi cadeau uit. Bel 0900-5555000 of ga naar ikwordlidvanmax.nl. Hartelijk dank voor uw steun!

Jan Slagter: Jan Slagter is oprichter-directeur van Omroep MAX, de omroep voor ouderen. Hij maakt zich op verschillende manieren hard voor de belangen van ouderen in onze samenleving. Lees hier al zijn columns. 

(Foto: MAX)

Geef een reactie