Jan Slagter

Jan Slagter: ‘Ik wens u een warm 2023’

Lieve mensen,

Laat ik beginnen met u het allerbeste te wensen voor 2023! Het zijn bijzondere omstandigheden waarin we het nieuwe jaar zijn ingegaan. We zitten er letterlijk en figuurlijk minder warmpjes bij dan we zouden wensen. Menigeen maakt zich zorgen om de gestegen kosten van levensonderhoud: gas en licht, de zorgverzekering, de boodschappen, ga zo maar door. Maar bovenal zijn we begaan met het lot van het Oekraïense volk. Als we niet dagelijks zouden worden geconfronteerd met die gruwelijke beelden van in puin geschoten huizen en doodsbange burgers, zou het verschrikkelijke leed daar onvoorstelbaar zijn.

Inspirerende woorden

Ondertussen stapelt in ons land de ene crisis zich bovenop de andere: stikstof, woningnood, asielinstroom, energie, inflatie… Het vertrouwen in de overheid en de politiek is tot een dieptepunt gedaald met het risico dat mensen afhaken van de samenleving. Wat dat betreft werd ik geraakt door de inspirerende woorden van onze koning in zijn Kersttoespraak. De majesteit zei onder meer: “We moeten niet blijven steken in het zoeken naar zondebokken en in cynische kritiek of onverschilligheid. (…) Haak aan, luister mee, denk mee, doe mee! (…) We hebben elkaar broodnodig.”

Hartverwarmend

Om me heen zie ik hartverwarmende initiatieven om mensen die het nu extra moeilijk hebben een helpende hand te bieden. Een warme maaltijd voor die eenzame meneer in de straat, wat bijschieten als de mevrouw voor je bij de kassa iets te kort komt, het kan allerlei vormen aannemen.

Zo helpt Stichting MAX Maakt Mogelijk al jaren ouderen in Oost-Europa de winter overleven door voedselpakketten en hout uit te delen. Maar nu is ook een winteractie in Nederland gestart. Voor ouderen die door gestegen kosten van gas, energie en levensonderhoud aan het eind van de maand geen boodschappen meer kunnen betalen. Maar dat kan niet zonder uw steun! Helpt u mee?

We doen wat we kunnen

Wij van Omroep MAX doen wat we kunnen. Op maatschappelijk gebied blijven we voor uw belangen opkomen. In noemde net al Stichting MAX Maakt Mogelijk, die steun geeft aan kleinschalige projecten voor mensen in nood in binnen- en buitenland. De MAX Ombudsman staat ook dit jaar voor u klaar om u te helpen met uw klachten en problemen. Meldpunt brengt heikele kwesties voor het voetlicht. En de Soresdienst is er voor wie het financieel even helemaal niet meer ziet zitten. Onze Seniorencoach helpt mensen die door omstandigheden vastlopen door samen te kijken naar hoe men de regie over zijn eigen leven weer krijgt.

Voor MAX-leden hebben we het MAX Meeting Point als veilige plek om gemakkelijk mensen te ontmoeten. Het is een online platform om in contact te komen met andere 50-plussers, om eventueel daarna samen of in clubverband af te spreken. En sinds kort hebben we zelfs een heus Café MAX (in hartje Zoetermeer) als laagdrempelige ontmoetingsplek voor met name ouderen. Onze leden kunnen natuurlijk ook in 2023 weer genieten van kortingen op ledenreizen, uitjes en evenementen.

Dat wordt weer genieten

MAX is er, ook in 2023. Je zou het bijna vergeten, maar MAX is natuurlijk in de eerste plaats een omroep. We gaan ons stinkende best doen er weer een mooi jaar van te maken, met nieuwe en vertrouwde programma’s op televisie, radio én online. U kunt op ons rekenen, ook in dit opzicht. Programma’s zoals u die van ons gewend bent: gezellig, vrolijk, informatief, betrokken, opbeurend en respectvol. We laten u weer genieten van bakavonturen in de HHB-tent en komen met bijvoorbeeld De Nieuwe Vermeer met Dionne Stax over de 6 vermiste werken van Vermeer, met Bij André op de Achterbank, waarin André van Duin met bekende comedians in gesprek gaat en met In de voetsporen van de jaren 60 met Philip Freriks. En dat is nog maar een kleine greep uit ons programma-aanbod. We houden u op de hoogte hier op MAX Vandaag (waar u trouwens ook allerlei besparingstips kunt vinden), MAX Magazine (bent u al abonnee?) en onze sociale media. Zo hoeft u niks te missen.

Nogmaals: een gelukkig en gezond Nieuwjaar gewenst! Moedig voorwaarts.

Jan Slagter

(Foto: © MAX)

Geef een reactie

Reacties (2)

    Rolstoel says:

    Hé die Jan ondanks dat ik weinig kan doen sta ik volledig achter je woorden T is crisis en wat Oekraïne betreft heb ik er geen woorden voor Rusland moet zich eens goed achter de oren krabben, ook in Nederland is veel aan de hand 🤚 en mensen hebben het ook in Nederland financieel niet makkelijk maar dat word beter in Oekraïne is het verloppig niet klaar toch

    Coboo says:

    Voor jullie ook een gezond en goed 2023

    Ja, lid van Max, genoten van de Cats.