internet

Elles de Bruin: gek van dat internet

Aansluitend op het MAX-consumentenprogramma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer:  Elles raakt verstrikt in het wereldwijde web, oplichtende ontstoppers en fout geplaatste trapliften.

Moeilijkheden op het internet

De laatste jaren heb ik veel geleerd over de digitale samenleving. Ik kan inmiddels goed omgaan met mijn computer en telefoon, maar het wordt mij door de verschillende sites niet echt makkelijk gemaakt. Een voorbeeld: ik wilde mijn dochter een maandkaart geven voor de bioscoop. Dan denk je: ik vul haar naam en adresgegevens in, betaal en dan is het geregeld. Dat was dus niet zo. Op de één of andere manier pakte het systeem onze postcode niet. Dat werd mij gemeld via rode letters.

Nog steeds geen succes

Dan denk je: ik bel even met de bioscoop en dan kunnen ze het regelen. Ik ben 1 uur bezig geweest om het telefoonnummer van de klantenservice te vinden; de medewerkster beloofde dat ze iets zou ‘resetten’ en dat ik het na een uur opnieuw moest proberen. U raadt het al: na 1 uur lukte het nog niet. Ik ben toen naar de bioscoop gefietst om het daar te regelen, maar ook daar konden ze me niet helpen. Inmiddels was ik een halve dag verder.

Kafka-situaties

Ten einde raad heb ik de postcode van mijn andere dochter gebruikt om in te loggen. Dit is een voorbeeld van de bioscoop, maar ik kan er nog veel meer geven over allerlei winkels en organisaties. Iedere week stuit ik op digitale Kafka-situaties waarin ik verstrikt raak. Herkent u dit, mail ons op meldpunt@omroepmax.nl.

Meldpunt, elke vrijdag 19.50 op NPO 2. 

Geef een reactie

Reactie

 1. dragon says:

  De grootste problemen zijn het inloggen, met gebruikersnamen, wachtwoorden en toegangscodes.
  Ook moet er meer gebruik gemaakt worden van z.g. 2trapsverrificatie via een SMS.
  Bij internetbankieren komt er nog de reader bij, waar pincodes ingetypt moeten worden.
  Het volgende probleem is de steeds maar weer veranderde sites.
  Als ik er een beetje aan gewent raak, wordt deze weer helemaal omgegooid
  OM GEK VAN TE WORDEN