corona

Blijf in conditie in coronatijd

In aansluiting op het maatschappelijke MAX-programma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer: Elles blijft in beweging tijdens de coronamaatregelen.

Sportschool dicht, wat nu?

Hoe blijf je in conditie als het hele land, inclusief de sportclubs, op slot gaat? Dat was mijn uitdaging toen de regering deze ingrijpende maatregel vorige week aankondigde. De sportschool 3 weken dicht, geen hockey, geen voetbal. In ons gezin, waar iedereen van sport houdt, heeft dit vergaande gevolgen.

Bewegen kan nog steeds

Maar… de creativiteit kwam los. Een van de kamers in ons huis is inmiddels ingericht als ‘sportkamer’. De gewichten van mijn zoon liggen er, yogamatten zijn uitgestald, er ligt een springtouw; alles met het doel om ons fit te houden. Op internet zijn duizenden fitness- en yogalessen te vinden en daar maak ik gretig gebruik van. En vergeet daarbij vooral niet het MAX-programma Nederland in Beweging. Daarnaast probeer ik iedere dag 10.000 stappen te zetten, dat is ongeveer 8 kilometer. Ik deed dat al voordat we in de ban waren van corona en zo lang we naar buiten mogen, probeer ik dit vol te houden. En wat ben ik een bofkont dat ik in het groene Den Haag woon en iedere dag kan genieten van bos en zee. De zee geeft rust, de natuur doet een mens goed, heel goed.

Beter bestand tegen corona

Ik geloof er heilig in dat als je conditie goed is en je weerstand beter, het coronavirus minder grip op je heeft. Zekerheid tot aan de voordeur, dat snap ik ook, maar ik heb tijd genoeg om het nu in de praktijk te brengen. Voeg daarbij de grote schoonmaak in huis, series, films, boeken, spelletjes en daarbij mijn werk (vooral thuis); dan hoop ik deze periode met succes te kunnen doorstaan.

Wat voor creatieve oplossingen heeft u bedacht om in shape te blijven in deze coronaweken? Mail het naar maxmeldpunt.nl. Heeft u ook wel eens problemen met de dealer, laat het weten op meldpunt@omroepmax.nl

Meldpunt, vanaf 13 september 2019 elke vrijdag om 19.00 uur op NPO 2.

Geef een reactie

Reacties (2)

    oosterwijck says:

    Weet U dat de productiekosten van IC apparatuur verviervoudigd zijn en dat de vrachttarieven voor medische apparatuur ook verviervoudigd zijn, sinds het uitbreken van de crisis.

    oosterwijck says:

    Een prettige bijkomstigheid is: de irritante brillen en hoorapparaten reclame is van de buis verdwenen, die louter diende als sponsoring van de omroepen. De ziektekostenverzekeraars hebben nu geld nodig voor het doel wat ze eigenlijk dienen, gezondheidszorg. Nu komt de sponsoring geheel neer op de postcodeloterij, waardoor er minder prijzen worden uitgekeerd.