augustus, Tineke de Nooij

31 augustus

Donderdag de 31e live uitgezonden vanuit het Rock-Art museum in Hoek van Holland (het meest sympathieke museum van Nederland met de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek vanaf de Jaren 60 in beeld met kleding-platen-instrumenten-de oude Veronica studio en vooral veel foto’s) bij elkaar gescharreld door het hardwerkende echtpaar Jaap en Jacqueline Schut. Waarom die 31e augustus??

Die Hards

Nou de Die Hards weten daar alles van, de dag dat in 1974 de zeezenders moesten verdwijnen en die Die Hards waren er die donderdag in Hoek van Holland allemaal. Ik ben wat gefotografeerd en ook met allemaal op de foto. Een meneer had een beeldschoon replicaatje gemaakt van het Veronicaschip voor me waar ik echt heel blij mee ben, een ander weer met een bos rode rozen en een ontroerende toespraak, (ze staan nu prachtig in een vaas) en een boek over oude hits, kortom  het waren weer 2 bijzondere uren van uitzending.

2 weten meer dan 1

Na afloop zag ik er uit alsof ik gezwommen had, want lieve hemel wat was het daar warm. Ik presenteerde mijn uitzending samen met Ad(je) Bouman, want 2 weten meer dan 1 en ik zag ongelooflijk veel oud collega’s rondlopen, vooral de technici waren goed vertegenwoordigd. Ik realiseerde me ook weer hoeveel collega’s er al niet meer zijn. Van de lichting dj’s die tot het einde toe zijn gebleven zijn Hans Mondt en Rob Out  en Gerard de Vries er niet meer en veel technici  van boord waaronder José van Groningen en nieuwslezers zoals Freek Simon en Arend Langeberg zijn ook overleden.

Leegloop

Niet alle DJ’s die in de jaren 60 bij Veronica zaten zijn tot het einde toe gebleven. Joost den Draaijer en Jan van Veen, gingen naar Noordzee, Tom Mulder en Gerard en Eddy Becker waren al veel eerder over gestapt naar de legale omroep en een piepjonge Bart van Leeuwen greep z’n kans dat laatste jaar na de leegloop om het vak onder de knie te krijgen. Ik vind het nog steeds geweldig dat ik er van het prille begin tot de allerlaatste dag van heb kunnen genieten.Iedere dag kon de laatste zijn, we hebben wat meegemaakt met z’n allen.

Was het de mooiste tijd uit je leven?

De mensen vragen vaak: Was het de mooiste tijd uit je leven? Dat is moeilijk te beantwoorden, want iedere fase in mijn leven heb ik leuk gevonden. Want  wat denk je nu  van de afgelopen 7 jaar om iedere dag uitzending te hebben, met mensen te praten en mijn muziek te draaien Ik mag mijn handen dichtknijpen. We hebben destijds geschiedenis gemaakt met Veronica. We hebben onze stempel gedrukt op de Nederlandse popmuziek. Daarom is het ongelooflijk leuk om  zo’n uitzending te maken voor Max opdat die datum van de 31e Augustus nooit vergeten wordt, want echt, iedereen weet nog waar hij of zij was op die datum en op dat uur.

Maar Hoera, de muziek gaat nooit verloren. Dat bewijst het succes van NPO Radio 5. Nu nog een middengolfzender en we hebben het oude geluid weer.

Geef een reactie