Haringvlietsluizen op een kier voor vismigratie
Het heeft even geduurd, maar woensdag 16 januari 2019 is het zover. Dan gaan de Haringvlietsluizen op een kier om…
MeerPijlstaartinktvis gevuld met feta van Bart van Olphen
Om de streekproducten uit onze eigen Noordzee onder de aandacht te brengen wordt er elke maand door het Nederlands visbureau…
Meer‘We mogen trots zijn op onze Nederlandse eetcultuur’
Wie aan de Hollandse pot denkt komt vaak niet verder dan draadjes vlees, stamppot andijvie, boerenkool of poffertjes. Maar de…
MeerVeel meer aandacht voor voedselveiligheid nodig
Het huidige systeem om consumenten te beschermen tegen gevaarlijke stoffen in hun voedsel is te ambitieus. Dat is het oordeel…
MeerBloemkoolrisotto en broccolirisotto van Janny van der Heijden
Deze risotto wordt gemaakt op basis van bloemkool en broccoli. Ze zijn anders van smaak dan de klassieker van rijst…
MeerVoorlente: de natuur loopt een maand voor
Bloeiende hazelaars, sneeuwklokjes, speenkruid en elzen, in de natuur is de voorlente volop aangebroken. Doordat de temperatuur zowel in december…
MeerVerder reizen voor ziekenhuiszorg geen uitzondering meer
Verder moeten reizen om dezelfde ziekenhuiszorg te ontvangen: voor steeds meer patiënten is het de realiteit. Ziekenhuizen, groot en klein,…
MeerTekort aan medicijnen in 2018 met 5 procent gestegen
Apothekers hebben in 2018 vaker “nee” moeten verkopen aan mensen die medicijnen komen ophalen. Het aantal keren dat een medicijn…
MeerConsumentenbond daagt KLM voor de rechter om no show-beleid
De Consumentenbond spant een rechtszaak aan tegen luchtvaartmaatschappij KLM vanwege het zogenoemde no show-beleid. Dat houdt in dat retourtickets en…
MeerPinguïns in de kou
Beste lezers, ik wens u een prachtig 2019 toe. Dat het nieuwe jaar u veel geluk en warmte mag bieden….
Lees meer