Duur 12:54
Gepubliceerd op 14 februari 2018

Zoete aardappelgratin met pittige kalkoen

Kokosmelk is melk van de kokosnoot en wordt uit het kiemwit gehaald. Door het te vermengen met water is het een alternatief in plaats van gewone melkproducten. De iets dikkere variant, met minder water, is heerlijk om mee te koken. Mounir doet de kokosmelk door zijn zoete aardappelgratin met pittige kalkoen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels pindakaas
  • peper, zout
  • olijfolie
  • 2 kalkoenfilets (à 100 gram)
  • snufje cayennepeper
  • snufje knoflookpoeder
  • 0,5 spitskool

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappel en snijd in hele dunne plakken. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de aardappelplakjes circa 4 minuten.

Meng de kokosmelk met de pindakaas. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelplakjes af en voeg toe aan het kokos-pindamengsel. Vet een ovenschaal in en verdeel hier de aardappel met het kokos-pindamengsel in. Bak in circa 25 minuten gaar.

Meng de een flinke scheut olijfolie met de cayennepeper en knoflookpoeder. Voeg wat peper en zout toe. Leg de kalkoenfilets tussen twee stukken plasticfolie en plet met de onderkant van een pan. Wentel de kalkoenfilets door de specerijenolie en laat circa 20 minuten marineren.

Snijd de spitskool in reepjes. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Doe de spitskool in een metalen zeef of vergiet en plaats deze op de pan met kokend water. Let erop dat de zeef het water niet raakt. Doe de deksel op de pan en stoom op deze manier de spitskool in circa 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de grillpan en gril de kalkoenfilets in circa 7 minuten om en om gaar.

Verdeel de zoete aardappelgratin en gestoomde spitskool over borden. Leg de kalkoenfilet op de spitskool.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (4)

    Jaak says:

    Het was weer heerlijk. Bedankt Mounir.

    Tessi58 says:

    Mounir, een advies en niet meer dan dat, veel mensen in mijn omgeving ergeren zich aan je stopwoordje mooi

    Cees21 says:

    Vindt veel van de gerechten helemaal niet smakelijk, dit komt vaak door de gebruikte kruiden. Heb het geprobeerd, maar deze zijn echt goor. En met meerdere personen van één bord eten , is helemaal niet mijn ding. Jammer het kan zo veel beter.
    Sandra zit momenteel in de “Vega” modus, daar wordt je ook niet vrolijk van. Zal ook wel weer over waaien, dus maar hopen dat zij een keer een goede Beef Wellington gaat maken.

    ouwe lekkerbek says:

    Als je de zoete-aardappelgratin nog net een beetje lekkerder wilt maken, een beetje minder ‘plat’, (“a little less bland” zou je in het Engels kunnen zeggen), kun je aan het pindakaas-kokosmelk-mengsel een theelepel sambal badjak toevoegen met een drupje ketjap, en evt. zelfs een snufje djahé (=gember-) poeder.

Bekijk ook

Meer