Indonesische pasteitjes

Indonesische pasteitjes van Danny en oma Rosa

Voor wie altijd al eens meer zou willen weten over de Indonesische keuken, maken Danny en oma Rosa Indonesische pasteitjes.

Ingrediënten:

Voor het deeg van de pasteitjes:

  • 500 gram bloem
  • 1 ei
  • 50 gram boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • een kopje koud water

Voor de vulling:

  • 3 à 4 eetlepels olie en extra olie voor het frituren van de pasteitjes
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram kipgehakt of kipfilet (kort gekookt en daarna in kleine blokjes gesneden)
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 250 gram bevroren erwten
  • 2 winterpenen, schoongemaakt en daarna geraspt
  • ½ bosje selderij, fijngesneden
  • een klein beetje Chinese vermicelli, in warm water geweekt en daarna fijn geknipt
  • peper en zout
Extra nodig:
  • uitsteekringvorm (15 tot 20 centimeter)

Bereidingswijze:

Voorbereiding:

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom of een keukenmachine. Kneed tot het deeg een soepele bal wordt en niet meer aan je handen plakt. Voeg wat bloem toe als het deeg nog plakkerig is. Wikkel het deeg in folie en laat het ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.

Bereiding:

Verwarm de olie in een pan. Doe er de fijngesneden uit en knoflook bij.

Voeg de kipgehakt of de kipfiletblokjes met de kippenbouillonblokjes toe. Roerbak alles goed. Voeg een kop water toe, doe er daarna de erwten en wortel bij en meng alles goed samen. Roerbak in totaal 15 tot 20 minuten.

Doe er de fijngesneden selderij en de fijngeknipte Chinese vermicelli door. Breng op smaak met wat peper en zout als dat nodig is.

Rol het deeg uit en steek er rondjes van 15 tot 20 centimeter uit. Doe wat vulling op de rondjes en vouw ze dicht, zodat ze een halve-maanvorm hebben. Knijp de uiteinden goed tegen elkaar om te voorkomen dat ze tijdens het frituren loslaten. Krul dan de aan elkaar geplakte uiteinden door ze op te rollen.

Frituur de pasteitjes vervolgens in een pan met genoeg olie. Begin met een laag vuur en verhoog dat tijdens het frituren. Als u met een hoog vuur begint kunnen er namelijk blaasjes op de pasteitjes ontstaan.

(Bron: Danny Jansen)

Geef een reactie