September drukste maand ooit voor NS

De Nederlandse Spoorwegen verwacht in de maand september 2016 maar liefst 33,3 miljoen reizigers te vervoeren. Daarmee wordt het de drukste maand ooit. Om al deze reizigers te vervoeren heeft de NS 11 oude dubbeldekkers van stal gehaald.

Extra (sta)plaatsen

Om het recordaantal passagiers te vervoeren zet de NS vanaf 5 september oude dubbeldekkers in. Deze treinen bieden in totaal 8700 extra sta- en zitplaatsen. Met deze maatregel wil het bedrijf er voor zorgen dat het in de treinen niet drukker wordt dan vorig jaar. De afgelopen maanden zijn honderden machinisten op cursus geweest om met de oude dubbeldekkers te kunnen rijden.

Economische groei

Door de aanhoudende economische groei en de dalende werkloosheid kiezen steeds meer mensen voor de trein. Daarnaast is september een drukke maand na de zomervakantie, aldus Marjan Rintel, directeur Operatie van de NS. In een gemiddelde maand vervoert de Nederlandse Spoorwegen ruim 31 miljoen reizigers.

Wilt u liever buiten de drukte reizen? Houd de website en de reisplanner van de NS in de gaten.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    Hanneman says:

    Mijn gebed gaat uit naar de velen die dagelijks in een trein moeten reizen om op hun werk te komen. Kan alleen maar zeggen dat ik mij gelukkig prijs dat ik dat vandaag de dag niet meer hoef. Heb het een aantal jaren geleden een paar maanden moeten doen en ik stel mij voor dat de situatie in de “forensentreinen” niet veel beter is geworden. Want immers staat niet de reiziger op de éérste of andere belangrijke plaats maar de boékhouding. De privatisering van de spoorwegen, dus de businesstypes met de treinen laten dollen, heeft van het reizen per trein een ramp gemaakt. Oplossingen zullen er best zijn maar die zijn waarschijnlijk te duur dus die komen er niet. Het lijkt de zórg wel…..