Kook mee met MAX: stoof van Chinese kool en gerookte tofu

Kook mee met MAX: stoof van Chinese kool en gerookte tofu

Chinese kool is een knapperige, lichtzoete groente die veelzijdig in de keuken is. U kunt het rauw gebruiken in salades, roerbakken met andere groenten of langzaam stoven voor een zachte, smaakvolle maaltijd. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 winterpeen
  • 1 kleine Chinese kool
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 200 milliliter water
  • 0,5 bouillonblokje
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram gerookte tofu

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Schil de wortel en snijd in reepjes. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en gember circa 1 minuut. Voeg de wortel en Chinese kool toe en bak circa 2 minuten. Voeg de sojasaus en rijstazijn toe. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Stoof circa 8 minuten. Snijd de tofu in blokjes. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de tofu licht krokant in circa 5 minuten. Verdeel de rijst over de borden. Verdeel er de stoof naast en gerookte tofu over.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie