Kook mee met MAX: gebakken gnocchi met kipfilet en spruitjes in mosterd-roomsaus

Kook mee met MAX: gebakken gnocchi met kipfilet en spruitjes in mosterd-roomsaus

Spruitjes zijn misschien niet de meest geliefde groente op aarde, maar ze verdienen eigenlijk veel meer waardering dan ze krijgen. Deze kleine kooltjes zitten bomvol vitamines, vezels en antioxidanten, en kunnen, als u ze goed bereidt, verrassend lekker zijn. Mounir gebruikt ze in combinatie met gebakken gnocchi en kipfilet in een mosterd-roomsaus. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 350 gram spruitjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 150 gram kipfilet
  • 300 gram verse gnocchi
  • 2 eetlepel grove mosterd
  • 100 milliliter kookroom
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Halveer de spruitjes en kook ze circa 5 minuten. Giet daarna af. Pel de ui en snijd in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Verwarm een scheut olie in een grote koekenpan en voeg de boter toe. Bak de kipfilet in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet de kip op een bord en dek af met folie om warm te houden.

Bak in het bakvet de gnocchi circa 7 minuten goudbruin. Voeg de spruiten, ui en knoflook toe en bak nog circa 3 minuten. Voeg de mosterd en kookroom toe en verwarm circa 2 minuten tot het iets indikt. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kip in reepjes en voeg nog toe aan de gnocchi. Verwarm goed door. Verdeel de gnocchi met groente en kip over diepe borden.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie