Bolo di cashupete (cashewnotentaart) van Esmeralda Libert.

Bolo di cashupete (cashewnotentaart) van Esmeralda Libert

Esmeralda Libert is patissier en maakt in Tijd voor MAX iets authentieks van Curaçao. Het is een cashewnotentaart genaamd bolo di cashupete. Esmeralda eet het altijd met feestelijke gelegenheden, verjaardagen en kerst. Met het feit dat Curaçao mee mag doen aan het WK Voetbal, kan deze taart natuurlijk niet ontbreken!

Ingrediënten, voor 1 taart

Cake

  • 500 gram tarwebloem
  • 450 gram witte basterduiker
  • 450 gram roomboter
  • 10 eieren
  • 2 theelepels amandel aroma
  • 2 theelepels vanille aroma
  • een snufje zout
  • 16 gram bakpoeder

Cashewcrème

  • 750 gram ongezouten cashewnoten
  • 150 gram suiker
  • 1 blik gezoete, gecondenseerde melk
  • 500 milliliter water
  • 3 eetlepels rum
  • 2 theelepels vanille essence
  • een paar gekonfijte kersen (rood en groen) en cashewnoten voor versiering

Bereiding bolo di cashupete

Vet een bakblik van 25 centimeter in met boter en bestrooi het met bloem. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is en meng het met de suiker tot een romige massa. Voeg daarna de eieren 1 voor 1 toe en mix goed. Voeg de amandel essence en de vanille essence toe.

Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en zeef dit. Voeg de gezeefde bloem toe aan het beslag en mix kort door. Spatel het geheel door tot een beslag zonder klontjes. Bak de cake vervolgens in zo’n 60 tot 70 minuten gaar en goudkleurig.

Terwijl de cake in de oven staat maakt u de cashewcrème. Maal de cashewnoten tot poeder en zet ze apart. Zet een pan op middelhoog vuur en meng hierin de suiker, het water en de gecondenseerde melk totdat het kookt. Voeg daarna de cashewnoten toe en blijf goed roeren totdat de cashewnoten gekookt zijn.

U zult merken dat de crème ineens héél dik wordt en iets donkerder bruin kleurt. Op dat moment mag het vuur uit en voegt u de rum en vanille essence toe aan het mengsel. Roer goed door.

Bolo di cashupete afsmeren en versieren

Snijd de cake in 3 gelijke lagen. Besprenkel de lagen cake eerst met wat rum en bestrijk de lagen met een flinke laag cashewcrème. Herhaal deze stap voor de tweede laag. Eindig met de derde laag. Smeer af met de overgebleven cashewcrème.

Versier de bolo di cashupete tenslotte met de gekonfijte kersen en (halve) cashewnoten.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron en foto: Esmeralda Libert)

Geef een reactie