Kook mee met MAX: pompoenhavermout-met-walnotencrunch.

Kook mee met MAX: pompoenhavermout met walnotencrunch

Havermout kan soms wat saai zijn, maar met pompoen en een krokante walnotencrunch zet u een verrassend ontbijt op tafel. Mounir verwerkt er ook nog kokos en kaneel in, wat het nog lekkerder maakt. Zo maakt u het zelf.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine flespompoen
  • 100 gram havermout
  • 400 milliliter (plantaardige) melk
  • 1 theelepel kaneel
  • handje rozijnen
  • 20 gram walnoten
  • 20 gram pompoenpitten en/of zonnebloempitten
  • 40 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel honing
  • snufje zout

Bereidingswijze pompoenhavermout met walnotencrunch:

Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Doe de pompoen in een pannetje en schenk er net zoveel water bij dat de pompoen net onderstaat. Kook de pompoen daarna in circa 10 minuten gaar. Giet de pompoen af en pureer met de staafmixer of stamper tot gladde puree.

Schenk de melk in een pan en voeg de havermout en kaneel toe. Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Voeg de pompoenpuree en rozijnen toe en roer goed door. Hak de walnoten.

Rooster de walnoten en pompoenpitten en/of zonnebloempitten circa 2 minuten op laag vuur in een droge koekenpan. Voeg de kokosrasp toe en verwarm kort mee. Voeg de honing toe en zet het vuur uit. En voeg een snufje zout toe en roer alles goed door. Doe het noten-honingmengsel direct op een koud bord om af te koelen, zodat het krokant wordt.

Verdeel de havermout vervolgens over de kommen en bestrooi met het krokante notenmengsel.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie