Kook mee met MAX: winterpeen-kerriesoep met kikkererwten

Kook mee met MAX: winterpeen-kerriesoep met kikkererwten

Weinig groenten zijn zo veelzijdig als de winterpeen. U kunt hem rauw eten, koken, bakken, wokken, want hij laat zich heel makkelijk combineren met andere groenten. Mounir verwerkt hem in de soep. De kerrie geeft een extra lekkere zoet-hartige smaak. Serveer er eventueel wat brood bij. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerrie
  • 2 winterpenen
  • 500 milliliter water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blikje kikkererwten a 200 gram
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui circa 2 minuten. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Voeg de kerrie toe en bak circa 1 minuut. Schil en snijd de winterpeen, voeg toe en bak circa 2 minuten. Schenk het water in de pan en verkruimel de bouillon erboven. Spoel de kikkererwten af en voeg de helft toe aan de soep. Kook circa 12 minuten.

Rooster de pompoenpitten circa 2 minuten in een droge koekenpan en bestrooi eventueel met wat zout.

Pureer de soep. Verdeel de soep over borden. Voeg wat van de overgehouden kikkererwten toe. Lepel er de Griekse yoghurt over en bestrooi met de pompoenpitten.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie