Kook mee met MAX: scholfilet met pastinaakpuree, prei en doperwten

Kook mee met MAX: scholfilet met pastinaakpuree, prei en doperwten

Iets wat altijd handig is om in de vriezer te hebben zijn doperwten. De erwten worden geoogst en vers en direct van het land ingevroren. Zo blijven alle vitamine behouden. Doperwten hebben niet lang nodig om te ontdooien, dus u kunt ze kort voor de bereiding uit de vriezer halen en direct verwerken. Mounir bakt ze kort samen met prei en serveert dat met de pastinaakpuree bij de scholfilet. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram pastinaak
  • 50 milliliter melk
  • 2 eetlepels roomboter
  • peper, zout
  • 1 prei
  • olijfolie
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 1 citroen
  • 2 scholfilets

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de pastinaken en snijd in kleine stukken. Kook circa 10 minuten. Giet af en stoom droog. Voeg de melk en de helft van de boter toe en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de prei circa 6 minuten. Voeg de doperwten toe en bak nog circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout en rasp en pers er naar smaak wat citroen boven.

Dep de scholfilets droog en bestrooi met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en smelt de rest van de boter erbij. Bak de schol in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar.

Verdeel de pastinaakpuree over de borden, leg de prei met doperwten erbij en leg de scholfilets erbovenop.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie