Kook mee met MAX: Turkse lasagne met gehakt, aubergine en yoghurt
Publicatiedatum: 25 september 2025
In deze lasagne verwerkt Mounir pul biber. Letterlijk vertaald betekent het chilivlokken, maar het wordt verkocht als gemalen specerij. Het is (mild) pittig en heeft zelfs een wat fruitige, licht zoete smaak. Het wordt veel gebruikt in de Turkse keuken. Mounir verwerkt het in de lasagne met lamsgehakt, aubergine en yoghurt.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- 1 ui
- 150 gram lamsgehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 0,5 theelepel pul biber
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 300 milliliter Griekse of Turkse yoghurt
- 2 eieren
- 6 lasagnebladen
- 40 gram oude kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de grillpan.
Snijd de aubergines in plakjes en bestrijk ze met olie. Grill de aubergines circa 5 minuten.
Pel en snipper de ui. Verwarm een scheut olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 3 minuten. Voeg de komijnpoeder en pul biber toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenpuree en eventueel een scheutje water toe.
Snijd de aubergineplakken in reepjes en voeg toe. Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de yoghurt en eieren en breng op smaak met peper en zout. Verdeel een laagje auberginesaus over de bodem van de ovenschaal. Leg er lasagnebladen op, weer wat auberginesaus, vervolgens yoghurt en bouw zo laagjes tot alles op is; eindig met de yoghurtsaus. Rasp de kaas en bestrooi over de yoghurtlaag. Bak circa 30 minuten.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



