Kook mee met MAX: Bloemkool-citroenpannenkoekjes met frisse ricotta

Kook mee met MAX: bloemkool-citroenpannenkoekjes met frisse ricotta

Pannenkoekje, pancakes, kunt u op traditionele wijze maken, maar probeert u deze eens. Van bloemkool met citroen voor een frisse twist. Doordat u de bloemkool raspt, heeft u deze pannenkoekjes zo op tafel gezet. Mounir serveert de bloemkool-citroenpannenkoekjes met frisse ricotta en aardbeien. Zijn er geen aardbeien (of houdt u er niet van) dan kan het natuurlijk ook met anders (seizoens)fruit. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 250 gram bloemkool
  • 2 eieren
  • 100 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 biologische citroen
  • 1 theelepel vanille-essence
  • snufje zout
  • olie om in te bakken
  • 100 gram aardbeien
  • 0,5 bosje munt
  • 200 gram ricotta
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

Doe de havermout, eieren, scheutje water en de bakpoeder in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot beslag. Rasp en pers hier de citroen naar smaak boven en voeg de vanille en een snufje zout toe. Rasp de bloemkool en voeg toe.

Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en druk ze een beetje plat tot kleine pannenkoekjes Bak ze 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.

Snijd de aardbeien in plakjes. Hak de munt fijn. Meng in een kom de ricotta met de honing en munt. Serveer de pannenkoekjes met de aardbeien en ricotta.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie