Kook mee met MAX: orzo met geroosterde biet en geitenkaas
Publicatiedatum: 15 september 2025
Orzo ziet eruit als een langkorrelige rijstsoort, maar het is een pastasoort. Letterlijk vertaald betekent het gerst, het heeft namelijk veel weg van een gerstkorrel. Daar is het niet van gemaakt, wel van durumtarwegriesmeel en water. Mounir serveert naast de orzo geroosterde bieten en geitenkaas.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 250 gram
- voorgekookte rode biet
- 1 courgette
- paar takjes tijm
- olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- peper, zout
- 150 gram orzo
- 75 gram zachte geitenkaas
- 1 sinaasappel
- 30 gram pecannoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op op 200 °C.
Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de biet in blokjes. Snijd de courgette in plakjes. Ris de tijm. Verspreid de groente over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en balsamicoazijn en bestrooi met peper, zout en tijmblaadjes. Rooster circa 20 minuten.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de orzo af.
Rasp en pers de sinaasappel boven de kom. Voeg een scheutje balsamicoazijn en olijfolie toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de orzo toe.
Verdeel de orzo en de groente over de borden. Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de pecannoten.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



