Kokossoep van Sara Bawuah-Acquah

Ingrediënten:

  • 1 blik kokosroom (500 milliliter)
  • 2 stuks grookte vis
  • 2 stuks gezoute vis
  • 4 kleine krabben
  • 4 tomaten
  • 2 middelgrote uien
  • 1 rode peper
  • 2,5 liter water
  • 2 bouillonblokjes

Bereiding:

Was de krab god en doe ze in een soeppan. Voeg de gezouten vis en de uien, gesneden, toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel stomen op een matig vuur voor een minuut of 10.

Voeg het water, de bouillonblokjes en peper toe en breng aan de kook.

Voeg langzaam de kokosroom toe. Niet te snel anders gaat het schiften.

Was de gerookte vis. Snijd het in stukjes en voeg aan de soep toe.

Kook de soep een uur zodat het voor de helft in ingekookt. Mocht het noodzakelijk zijn, voeg dan alleen nog wat water toe.

(Bron: Sara Bawuah-Acquah van Gold Coast Catering)

Geef een reactie