Carnavalsbroodje

Carnavalsbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Dit carnavalsbroodje is een variant op het vertrouwde worstenbroodje. Robèrt vult het broodje alleen niet met worst, maar met kip. U kunt kipfilet of kippendijfilet hiervoor gebruiken. Marineer het van tevoren en haal het na het bakken en voor u het in het deeg rolt, door de saté saus. U kunt er zelfs kant-en-klare kipsaté voor gebruiken. 

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 200 gram melk
  • 500 gram bloem
  • 25 gram gist
  • 9 gram zout
  • 10 gram basterdsuiker
  • 125 gram boter

Voor de vulling:

  • gebakken kippenvlees, eerst gemarineerd
  • saté saus

Bereidingswijze:

Van het deeg:
De melk moet een temperatuur van 20 graden hebben. Draai van alle ingrediënten een soepel deeg. Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op. Laat de bolletjes 30 minuten rusten.

Rol de bolletjes deeg tot ovale plakje uit. Vouw het kippenvlees erin en vorm tot worstenbroodjes. Laat 60 minuten narijzen op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de broodjes in ongeveer 18 minuten af op een bakplaat.

(Bron: Robèrt van Beckhoven / Foto ter illustratie, Shutterstock)

Geef een reactie