Kabeljauwhaasje

Kabeljauwhaasjes in filodeeg met sinaasappel-wortel-linzensalade

Een ‘haasje’, of dit nu gaat om vlees of vis, is het malsere gedeelte van het dier of de vis. In het geval van de vis betekent het ook dat er nagenoeg geen graatjes inzitten. Sandra pakt de kabeljauwhaasjes in filodeeg in, bakt ze in de oven en serveert er sinaasappel-wortel-linzensalade bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 vellen filodeeg
  • 500 gram winterpeen
  • olijfolie (+4 eetlepels voor de dressing)
  • peper, zout
  • 1 sinaasappel
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 30 gram pistachenoten
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 0,5 bosje peterselie
  • 1 blik linzen (à 300 gram)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het filodeeg in een vochtige theedoek.

Schil de winterpenen en snijd in schuine stukjes van circa1 centimeter dik. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rasp naar smaak wat van de schil van de sinaasappel over de winterpeen. Hussel alles goed en rooster de winterpeen circa 5 minuten.

Bestrijk de vellen filodeeg met olie en leg er steeds 2 op elkaar. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met peper en zout en leg ze in het midden van het filodeeg. Hak de pistachenoten fijn en bestrooi over de kabeljauw. Pak de kabeljauw in filodeeg en bestrijk de buitenkant van het pakketje ook met olie. Leg naast de winterpenen in de oven en bak circa 20 minuten.

Meng in een grote kom de olie, azijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en voeg toe. Spoel de linzen af en voeg toe. Voeg de geroosterde wortel toe en roer alles goed door. Snijd de partjes uit de sinaasappel en voeg toe.

Verdeel de salade over borden. Leg er de kabeljauwhaasjes in filodeeg naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Joop241 says:

    Gisteren volgde ik met veel interesse de bereiding van bovenstaand recept.
    Ik heb het vandaag gedownload en bij het lezen constateer ik een behoorlijke contradictie in wat Sandra vertelt en wat er in het menu wordt geschreven.
    Als ze de wortels aan het bereiden is zegt ze dat deze ongeveer 5 minuten in de oven moeten worden voorgegaard voordat de kabeljauw erbij gaat.
    Daarna zegt ze nog eens bij het in de oven zetten dat het om ongeveer 5 minuten gaat.
    Als ik het bovenstaande recept lees wordt er geschreven “Hussel alles goed en rooster de winterpeen circa 25 minuten”
    Ik ga er vanuit dat de 25 minuten een tikfout is, want als je daarna de kabeljauw nog eens 20 minuten erbij in de oven zet is de winterwortel zo goed als uitgedroogd en/of verbrand.
    Ik heb het recept gemaakt en de 5 minuten zijn inderdaad voldoende om de wortel aan te zetten.
    Ik zou het bovenstaande recept aanpassen.
    Vriendelijke groet
    Joop Feldberg

      MAX Vandaag says:

      Beste Joop41, hartelijk bedankt voor u reactie. We hebben de tekst aangepast. Vriendelijke groet, webredactie MAX Vandaag