Duur 02:50
Gepubliceerd op 17 juli 2023

Goeiedag Haandrikman! in Volendam gemist? Kijk en luister hier terug!

Ook in de zomer van 2023 reist het MAX-radioprogramma Goeiedag Haandrikman! door het land. Dit keer staan de Nederlandse evergreens centraal. Want op heel wat plekken in ons land ligt muzikale grond waar de mooiste evergreens zijn ontstaan. Op vrijdag 14 juli 2023 is de 1e stop van de muzikale zomertour in Volendam.

Palingsound

Paling en Volendam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is dan ook niet vreemd dat de muziek die in het vissersdorp wordt gemaakt Palingsound is genoemd. De Evergreen Top 1000 staat vol met liedjes uit het beroemde dorp aan het Markermeer.

Thomas Tol

The Cats, 3J’s, Jan Smit, BZN … de lijst aan artiesten en bands uit Volendam lijkt eindeloos.  Thomas Tol is jarenlang toetsenist van BZN en is verantwoordelijk voor de muziek van BZN-hits als Pearlydumm, Just an illusion en Mon Amour. Maar ook voor Jan Smit is Tol hofleverancier van de muziek.

Waar haalt Tol de inspiratie voor een liedje vandaan? “Het overgrote deel van de tijd is het gewoon ploeteren om een liedje uit je vingers te krijgen”, zegt Tol. “Maar bij Mon Amour had ik een aantal noten in mijn hoofd en toen rolde de rest van de muziek daar achteraan.” Bert Haandrikman spreekt Tol over zijn inspiratie voor liedjes, het prachtige Eleni en een BZN-reünie.

Het is een zeer geslaagde start van de zomertour in Volendam. Bekijk hierboven de video voor een impressie en luister naar nog meer fragmenten uit de uitzending op de site van NPO Radio 5.

Goeiedag Haandrikman! Zomertour

Naast Volendam worden ook andere muzikale steden in ons land aangedaan. Vrijdag 21 juli 2023 komt de zomertour vanuit Delft. Dan hoort u Kees Haak over zijn bekende Delftse vader Nico Haak en speelt VanVelzen zijn evergreens. Op vrijdag 4 augustus komt de zomertour vanuit Grollo. Daar vertelt Leon Moorman over de muzikale invloed van het Drentse land en is er muziek van Bouke. De zomertour wordt afgesloten in het Groningse Engelbert. TikTok Tammo is dan te gast over Ede Staal en zingt Peter Groot Kormelink (Splitsing, Jazzpolitie).

Goeiedag Haandrikman! is elke werkdag te beluisteren  van 06.00 – 09.00 uur op NPO Radio 5.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer