Duur 03:22
Gepubliceerd op 21 juli 2023

Goeiedag Haandrikman! in Delft gemist? Kijk en luister hier terug!

Ook in de zomer van 2023 reist het MAX-radioprogramma Goeiedag Haandrikman! door het land. Dit keer staan de Nederlandse evergreens centraal. Want op heel wat plekken in ons land ligt muzikale grond waar de mooiste evergreens zijn ontstaan. Op vrijdag 21 juli 2023 is de 2e stop van de muzikale zomertour in Delft.

Stad van koninklijke grafkelders en Delftsblauw

Mensen van over de hele wereld komen naar Delft. De één om te studeren aan de Technische Universiteit, de ander om de historische binnenstad te bezoeken. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan de Nieuwe Kerk met de koninklijke grafkelder. De plek waar de leden van de koninklijke familie hun laatste rustplaats vinden.

Delft is natuurlijk ook de stad van Delfts Blauw. Het aardewerk wordt al sinds de 17e eeuw in deze stad gemaakt. Slechts 1 fabriek maakt dagelijks nog het blauw geschilderd porselein dat de hele wereld over gaat. En daar gaat het team van Goeiedag Haandrikman! op bezoek.

Delft als muzikale stad

Wat niet veel mensen weten is dat Delft een muzikale stad is. De Evergreen Top 1000 staat vol met Delftse muziek. Tee-Set, Polle Eduard, The Mo, Jules de Corte en Jody Bernal. Ook de wieg van Roel van Velzen stond in Delft en hij maakte in de stad zijn podiumdebuut.

Roels muzikale avontuur begon met Baby get higher. Het werd een grote hit. Nog altijd is Roel trots op het liedje. “Die trots slijt ook niet. Ik ben heel blij dat een energiek, uptempo liedje mijn doorbraak is geweest. Het is nog altijd een fijn nummer om te spelen.”

Het is een geslaagde ochtend in Delft. Bekijk hierboven de video voor een impressie en luister naar nog meer fragmenten uit de uitzending op de site van NPO Radio 5.

Goeiedag Haandrikman! Zomertour

Naast Delft worden ook andere muzikale steden in ons land aangedaan. De 1e stop is vrijdag 14  juli in Volendam. Op vrijdag 4 augustus komt de zomertour vanuit Grolloo. Daar vertelt Leon Moorman over de muzikale invloed van het Drentse land en is er muziek van Bouke. De zomertour wordt afgesloten in het Groningse Engelbert. TikTok Tammo is dan te gast over Ede Staal en zingt Peter Groot Kormelink (Splitsing, Jazzpolitie).

Goeiedag Haandrikman! is elke werkdag te beluisteren  van 06.00 – 09.00 uur op NPO Radio 5.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer