Market Garden

Herdenking Market Garden in 2019 weer groots

In navolging op de herdenking van operatie Market Garden in 2014, wil de organisatie in 2019 de operatie opnieuw groots herdenken. Het is dan 75 jaar geleden dat het geallieerde offensief heeft plaatsgevonden. 

Market Garden

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in september 1944, landen duizenden luchtlandingstroepen in bezet Nederland. Doel is de bruggen te veroveren waarover geallieerden door kunnen naar het Duitse achterland. De operatie mislukt en duizenden burgers en militairen verliezen het leven.

Half miljoen bezoekers

Market Garden is in 2014 bij het 70-jarig bestaan voor het eerst groots herdacht. Dit gebeurt onder andere met een colonne militaire voertuigen die in 2 etappes van de Belgische grens dwars door Brabant richting Nijmegen trekt. De stoet trekt in totaal een half miljoen bezoekers.

Grootse herdenking in 2019

De organisatie wil ook in 2019 groots stilstaan bij het offensief. Op zaterdag 14 september 2019 rijden honderden historische voertuigen van Leopoldsbrug in België, naar een basiskamp in Veghel. Op zaterdag 21 september 2019 gaat de toch naar Nijmegen. In Grave wordt een kamp uit de Tweede Wereldoorlog nagebouwd.

(Bron: ANP)

Geef een reactie