Gezocht: 50-plusser met een verhaal

Kunt u vol passie vertellen over de geschiedenis van Hotel New York? Ziet u er goed uit in een pak en bent u minimaal 50 jaar oud? Dan bent u de perfecte match voor de vacature van ‘Portier met een verhaal’ bij het Rotterdamse Hotel New York.

Visitekaartje

Het hotel is momenteel op zoek naar het ideale visitekaartje voor het hotel, een echte verhalenverteller die de gasten helpt met hun bagage. “Achter de receptie bij het hotel staan momenteel alleen maar receptionisten. Zij zijn vaak een stuk jonger en hebben de geschiedenis niet of in ieder geval een stuk minder beleefd”, aldus Ellen Spoor van Hotel New York.

Hoofdkantoor van de HAL

Het pand aan de Wilhelminapier in Rotterdam werd in 1901 gebouwd als hoofdkantoor voor de veerdienst de Holland-Amerika Lijn (HAL). Het was de plek waar emigranten naartoe kwamen om de oversteek te wagen naar de Verenigde Staten. Langzaamaan verloor de veerdienst de concurrentieslag met de steeds goedkoper wordende vliegtuigtickets. Uiteindelijk verhuisde het hoofdkantoor van de HAL naar Amerika en sinds het begin van de jaren tachtig stond het pand aan de Maas te koop. In 1993 werd het omgedoopt tot Hotel New York.

De geheimen van het pand

Inmiddels zijn er al 15 sollicitaties binnen bij het hotel. De oudste deelnemer is bijna 70 jaar. De kandidaten hebben stuk voor stuk een passie voor Rotterdam en de historie van de veerdienst en het hotel. Er is bijvoorbeeld een familielid dat ooit is vertrokken met de HAL, of iemand heeft gewerkt op de schepen. “Dat is goed nieuws!”, aldus Spoor. “Onze bezoekers willen iemand die vol overgave vertelt over de vele geheimen van ons pand.”

Solliciteren

Bent u de hotelportier die Hotel New York zoekt? Meer informatie over de vacature en over hoe u kunt solliciteren vindt u op de website van Hotel New York.

(Bron: NOS)

Geef een reactie