Uitzendbureaus gaan 50-plussers actief aanprijzen

Om werkloze ouderen beter aan het werk te krijgen kunnen uitzendbureaus een rol spelen. Zij zijn als geen ander in staat om werkgevers te overtuigen van de toegevoegde waarde van 50-plussers.

Bonus

Uitzendkoepels ABU en NBBU roepen hun leden op om werkgevers die om geschikte kandidaten voor een vacature vragen minstens 1 profiel van een 50-plusser te geven. De bureaus kunnen voor elke oudere kandidaat die zij aan een baan helpen een bonus krijgen die kan oplopen tot 1500 euro.

Open voor 50-plus

Het UWV is de campagne ‘Open voor 50-plus’gestart en de uitzendorganisaties sluiten zich hierbij aan. De campagne is bedoeld om werkgevers meer oudere werkzoekenden uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Langdurig werkloos

Werkloze ouderen vinden moeilijker een baan dan jongere werklozen. Ook zijn in Nederland relatief meer ouderen langdurig werkloos dan in andere Europese landen. “We moeten deze ervaren en meestal zeer gemotiveerde mensen niet afschrijven”, vindt Marcio Bastian van uitzendkoepel NBBU. “Uitzendbureaus zijn als geen ander in staat om opdrachtgevers te overtuigen van de toegevoegde waarde van 50-plussers.”

(Bron: NOS)

Geef een reactie

Reactie

    Alberdina Diana Brouwer says:

    Fijn dat men dit dan nu eindelijk door heeft wel jammer dat er dan weer een geld tegen over gezet dient te worden om te stimuleren om deze groep aan het werk te helpen. Dit is toch net zo iets als met de reintegratie banen toen stond daar ook geld tegen over voor de gene die deze mensen in dienst namen. Maar heel vaak kreeg men uiteindelijk geen vaste baan en de ander had wel het geld gekregen omdat ze deze werknemer een kans hadden gegeven.