Duur 00:21
Gepubliceerd op 4 juli 2016

We zijn er Bijna! start aan Spaanse kust

Het MAX-programma We zijn er Bijna! gaat in 2016 van start aan de Spaanse kust. Met de eigen caravan of camper maken 23 echtparen en 2 alleenstaanden een 3000 kilometer lange toch naar het zuidwestelijkste puntje van Europa. In aflevering 1 staat een bezoek aan Bilbao en de kathedraal van Burgos op de planning.

Bilbao

Aan de Noord-Spaanse kust ligt het vissersdorp Zarautz. De camping ligt hoog op de rotsen en heeft een fabuleus uitzicht op de zee en het strand. Tijdens de gezamenlijke excursie gaan de kampeerders naar de Baskische hoofdstad Bilbao, met het populaire Guggenheim museum. Maar Bilbao heeft nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden te bieden.

Burgos

Na 3 dagen in Zarautz trekt de groep verder het Spaanse binnenland in, naar een stadscamping nabij Burgos. Hier is de kathedraal van de stad de toeristische trekpleister. Ook de vele wandelaars doen op hun weg naar Santiago de Compostella deze kathedraal aan. Na een korte stop in Burgos eindigt de eerste aflevering in een klein Spaans bergdorp, waar wegens het slechte weer de traditionele happy hour plaatsvindt in de kantine van de camping.

Even voorstellen

De groep reist met de eigen camper of caravan, maar volgens een vast reisschema. Een schema kan natuurlijk alleen vlekkeloos verlopen als er goede begeleiding bij is. Dit jaar is die begeleiding in handen van Jeanne en Jacques de Bruin. Op MAX Vandaag stellen zij zich voor.

Op MAX Vandaag kunt u op de interactieve kaart de reis volgen. Hier vindt u ook extra informatie en fragmenten over de bezienswaardigheden die de groep bezoekt!

We zijn er Bijna! is te zien op maandag 4 juli 2016 om 21.25 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer