Duur 03:35
Gepubliceerd op 11 juli 2016

Terugblik We zijn er Bijna!: Santiago de Compostella

Door het coronavirus is er in 2020 geen nieuwe reis van We zijn er Bijna! Maar gelukkig hebben we de verhalen en beelden van eerdere reizen nog. Daarom nemen we u de komende weken mee op MAX Vandaag langs een aantal hoogtepunten van het programma. Zoals de reis naar Spanje en Portugal in 2016. De Spaanse kust is het startpunt en de route gaat langs verschillende hoogtepunten naar het zuidwestelijkste puntje van Europa in Portugal. Eén van de plaatsen die wordt aangedaan is Santiago de Compostella. Van oudsher een bedevaartsoord, maar volgens kenners is het meer dan dat. 

Comino de Staniago

De huidige route, de Camino Frances, begint bij de Frans-Spaanse grens in Saint-Jean-Pied-de-port. Vanaf daar is het ongeveer 825 kilometer naar Santiago de Compostella. Met een gemiddeld looptempo van 25 kilometer per dag, doet u er ongeveer 33 dagen over. Sinds 1993 is het Spaanse deel van de pelgrimsroute opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Meer dan alleen een route

Maar de stad is meer dan alleen een route. Een blikvanger is de kathedraal met daarvoor Plaza del Obradoiro. Het is een van de mooiste pleinen van Spanje. De kathedraal van Santiago is een van de grootste heiligdommen van het christendom en is ook groots als geheel. Ten westen van Plaza del Obradoiro ligt Palacio de Rajoy. Dit voormalige paleis doet nu dienst als gemeentehuis.Wilt u meer te weten komen over de geschiedenis van de pelgrimstochten en apostel Jakobus? Dan is een bezoek aan Museo de las Peregrinaciones in Casa Gótica de moeite waard.

In het filmpje boven deze pagina vertelt de gids die een deel van de groep van We zijn er Bijna! een rondleiding geeft over de kathedraal van Santiago.

Tip: maak eens een rondwandeling langs alle hoogtepunten van de stad. Nagenoeg alle bezienswaardigheden bevinden zich op een paar honderd meter van elkaar. En wilt u het toerisme liever ontlopen? Ga dan eens naar het nieuwe gedeelte van de stad: Zona Nueva. Het kent geen echte bezienswaardigheden, maar wel een levendig uitgaansleven.

De herhaling van We zijn er Bijna! door de Balkan is wekelijks te zien van zaterdag 18 juli tot en met 22 augustus 2020 om 19.05 uur op NPO 1.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer