We zijn er Bijna!

We zijn er Bijna! 2022 de Sierra Nevada en het Alhambra

In de nieuwe reeks van We zijn er Bijna! trekken 24 gepensioneerde echtparen in een georganiseerde groepsreis met caravan of camper dwars door de Spaanse binnenlanden. In 33 dagen doen ze 13 campings aan, te beginnen aan de Costa Verde aan de noordkust. Via de Spaanse hoogvlakte trekt de groep naar het zuidelijke Andalusië en na een kleine 3000 kilometer eindigt de vakantie aan de Middellandse Zee vlakbij Tarragona. Martine van Os reist mee en volgt de belevenissen van de vakantiegangers.

Huwelijksfeest

Er wordt veel gefeest in deze uitzending van We zijn er Bijna! Gerard en Ien vieren hun 53-jarig huwelijksfeest en er is een feestelijke tapas-avond waarbij ieder stel voor de gehele groep een klein hapje maakt. Op beide avonden gaan de voetjes van het campinggras. De groep staat met de caravans en campers aan de voet van de Sierra Nevada vlakbij de stad Granada. De deelnemers hoeven niet ver weg om de schoonheid van de bergen te zien. Vanaf de camping is er een adembenemend uitzicht tot aan de besneeuwde toppen van de Spaanse bergketen.

Excursie Alhambra

Ondanks de 32 graden gaat de jeu de boules competitie gewoon door. In de felle zon wordt – met hier en daar een parasolletje voor een beetje schaduw – strijd geleverd voor een finaleplaats. Er is een excursie naar het Alhambra, Spanje’s meest bekende Moorse paleizencomplex. Voor Henny is dit het hoogtepunt van de reis. Ondanks zijn progressieve longziekte heeft hij voor deze kampeerreis ingetekend omdat hij hoe dan ook, het Alhambra gezien wil hebben in zijn leven.

Volg de route van We zijn er Bijna! 2022

In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige 50-plussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen. Op een onbezorgde manier wordt er in groepsverband met eigen camper of caravan een kampeerreis gemaakt.

Wilt u de route volgen? Kijk dan op de routekaart en op de overzichtspagina is nog veel meer te zien. Zo stellen reisleiders Ger en Evelyne zich aan u voor.

Aflevering 5 van We zijn er Bijna! door Spanje is te zien op dinsdag 13 september 2022 om 21.20 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reactie

    Bowamil57 says:

    Een leuke progamma, ik volg het a jaren. Ik zou graag meer informatie willen hebben om mee te gaan met jullie reizen..