herfstvakantie

Wandelen, fietsen en bungalowparken geliefd tijdens herfstvakantie

Zo’n 1,5 miljoen Nederlanders gaan er de komende herfstvakantie op uit. Van die groep gaan zo’n 700.000 mensen op vakantie naar het buitenland, de rest viert de vakantie hier.

Bungalowparken

In de periode 15 tot en met 30 oktober is het achtereenvolgens herfstvakantie voor de regio’s Noord, Midden en Zuid. Het moment dat Nederlanders weer massaal eropuit trekken. Uit cijfers van NBTC Holland Marketing blijkt dat 750.000 mensen in Nederland blijven tijdens de vakantie. Vooral bungalowparken zijn geliefd bij deze groep ‘thuisblijvers’. De activiteiten die het liefst ondernomen worden zijn wandelen en fietsen. Daarnaast bezoeken veel mensen een museum of attractiepark.

Met het vliegtuig naar Spanje

Bij degenen die tijdens de vakantie over de grens gaan, zijn vooral buurlanden België en Duitsland gewild, net als Frankrijk. Bij de vakantiegangers die voor een vliegvakantie kiezen is Spanje de duidelijke topbestemming. Een woordvoerder van luchtvaartmaatschappij TUI daarover tegen RTL: “We zagen in de zomer al dat Spanje populair is, dat zet zich dus voort in de herfstvakantie”. Naast Spanje (36 procent) pakken Nederlanders vooral het vliegtuig naar Griekenland (11 procent) en Turkije (8 procent).

Vakantievierende Duitsers

Omdat veel Duitsers van 10 tot en met 21 oktober vrij zijn is het de eerste week van de herfstvakantie het drukst. Veel Duitsers komen dan vakantie vieren in Nederland en het grootste deel van het land heeft dan ook vakantie bij ons. NBTC ziet dat er ook veel boekingen uit Duitsland zijn op Nederlandse vakantieparken.

Het begin van de herfstvakantie zorgt naar verwachting vrijdagmiddag 14 oktober voor flinke verkeersdrukte. De wegen lopen al rond 13.00 uur vol en de files houden tot 19.00 uur aan, verwacht de ANWB.

Voordelige dagjes uit

Speciaal voor de herfstvakantie openen sommige attracties gratis of tegen gereduceerd tarief hun deuren voor opa’s en oma’s of hun kleinkinderen. Zo mogen opa en oma gratis naar binnen bij het Muiderslot als ze vergezeld zijn van een betalend kleinkind. Bij De Hoge Veluwe mogen kleinkinderen gratis mee naar binnen tijdens het Opa- en Oma Weekend op 15 en 16 oktober 2016. Opa’s, oma’s en kleinkinderen ontvangen bovendien ieder 1 gratis pannenkoek. En bij Papegaaienpark Veldhoven krijgen opa’s en oma’s tijdens de herfstvakantie van zaterdag 13 tot en met zondag 28 oktober 2016 korting tijdens de Opa en Oma week en een gratis kopje koffie of thee.

Gaat u ook eropuit tijdens de herfstvakantie of doet u dat liever buiten de vakanties om?

(Bron: RTL)

Geef een reactie