strooisite

Vernieuwde strooisite Rijkswaterstaat geeft veel extra info bij winters weer

Mocht het er deze winter nog van komen dat er gestrooid moet worden, dan kunt u daar op de vernieuwde website van Rijkswaterstaat (RWS) alle informatie over vinden.

Totaalstand strooizout

Op de website rijkswaterstaatstrooit.nl van RWS en het KNMI is bij winterse omstandigheden te zien hoeveel zout er die dag al gestrooid is en hoeveel kilometers er daarbij zijn afgelegd. Ook wordt de totaalstand van het aantal kilometers en zout bijgehouden. Zo is te zien dat er tot nu toe al bijna 62 miljoen kilo zout op de Nederlandse wegen gestrooid is. En dat de 546 strooiwagens bij elkaar bijna 1 miljoen kilometer gereden hebben.

Temperatuur van het wegdek in beeld

Erg nuttig is de neerslagradar van het KNMI, die in de kaart geïntegreerd is. Daarop is de temperatuur van de wegen zichtbaar. Elke 5 minuten wordt uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradars in Herwijnen en Den Helder een beeld samengesteld. De intensiteit van de neerslag is in verschillende kleuren aangegeven.

Goed voor de veiligheid

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is blij met de vernieuwde site: “Weggebruikers kunnen ieder moment van de dag actuele informatie krijgen over winters weer en het effect op het verkeer. Dit is goed voor de veiligheid op de weg.” Tijdens de laatste code rood in Nederland vanwege winterse neerslag, december 2017, heeft de site 100.000 bezoekers geïnformeerd.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord