OV-chipkaart

Verlopen OV-chipkaart? Saldo terugvragen is nu makkelijker

Het wordt makkelijker om geld terug te vragen dat nog op een verlopen ov-chipkaart staat. Vanaf 9 oktober 2017 hoeft u de kaart niet in alle gevallen meer terug te sturen naar de uitgever van de kaart om dit voor elkaar te krijgen, maar kunt u dit online of telefonisch regelen.

5 miljoen

Vanuit de maatschappij en de politiek is er al enige tijd de wens om het terugvragen van het saldo makkelijker te maken. Hier heeft de uitgever van de kaart, Translink, nu gehoor aan gegeven. Uit eerder onderzoek van dit bedrijf blijkt dat er 5 miljoen euro op verlopen ov-chipkaarten staat. Dit geld is naar alle waarschijnlijkheid nooit teruggevraagd omdat mensen niet weten hoe zij dit moeten doen of het te veel gedoe vinden. Dit terugvragen kan tot voor kort namelijk alleen door de kaart per post te retourneren naar Translink

Zo vraagt u saldo terug

Inmiddels kan dit ook telefonisch of via het internet. Toch zijn er nog steeds wel gevallen waarin u het saldo op een verlopen kaart alleen per post kunt terugvragen. Bijvoorbeeld als u een anonieme ov-chipkaart hebt waar nog meer dan 20 euro opstaat. Wel is het terugsturen hiervan gratis geworden en is het formulier dat u moet meesturen sterk vereenvoudigd. Meer hierover vindt u op de site van de OV-chipkaart.

(Bron: website Translink, ANP)

Geef een reactie