Veel steun voor petitie tegen dure ov-chipkaart

De Nederlandse ov-chipkaart is de duurste in Europa. Tot grote onvrede van Rover en de Consumentenbond, die een actie zijn gestart. Inmiddels hebben al ruim 27 duizend mensen de petitie getekend.

Dure kaart

Directeur van de Consumentenbond Bart Combée denkt hiermee echt een vuist te kunnen maken richting de vervoerders. “We gaan ervan uit dat zij al deze klachten serieus nemen”. Sinds het afschaffen van de papieren treinkaartjes wordt u als reiziger verplicht om een ov-chipkaart aan te schaffen. In Nederland betaalt u hier €7,50 voor. In andere Europese landen ligt deze prijs lager en is de kaart zelf ook langer geldig. In sommige gevallen zelfs onbeperkt, terwijl u in ons land al na 5 jaar een nieuwe kaart moet kopen.

Defect

Als uw kaart defect is moet u ook nog eens €11 neertellen, zelfs als de kaart niet door uw toedoen niet meer wert. In andere landen is het vervangen van de ov-chipkaart gratis. Ook uiten de consumentenorganisaties kritiek op het feit dat klanten €2,50 moeten betalen aan de balie om het saldo van hun kaart terug te krijgen.

Eis

Nu eisen Rover en de Consumentenbond dat reizigers na het vervallen van de ov-chipkaart gratis een nieuwe krijgen en dat het saldo terugvragen geen geld kost. Vorige week werd een petitie geopend op de website van de Consumentenbond. Door het tekenen laat u zien dat u achter deze actie staat. De petitie is tot nu toe al ruim 27.000 keer getekend en het aantal loopt nog steeds op.

Update: Inmiddels hebben 77.731 mensen hun steun betuigd en getekend tegen de dure ov-chipkaart. De actievoerders hebben met deze eindstand de online petitie gesloten. 

Geef een reactie

Reacties (5)

 1. Rekel says:

  Ik vind het ook ronduit belachelijk en centenklopperij om deze kaart na verloop van een paar jaar weer opnieuw te moeten kopen! En dan dus weer 7,50 euro kwijt zijn aan een OV kaart van plastic? waar je dan nog eens een bedrag op moet storten waar je eindelijk mee kunt reizen.

 2. H.Koster says:

  Niet alleen belachelijk en oplichterij , maar Rutte en consorten hebben ook daar geen aandacht voor.
  Als gepensioneerden betalen wij dus 2 x €7,50 = €15,00 , maar ook het te goed van €10,50 op de oude
  chip-kaart van mijn vrouw is nog steeds niet teruggestort.

 3. Anneke Van Kuijeren says:

  Het is inderdaad van de gekke.

  Maar wat kun je buiten een petitie er aan veranderen zij zijn altijd sterker en hebben macht
  een los kaartje is helemaal niet te betalen
  ik heb het ook nog eens voor twee kleinkinderen pfff en ik niet alleen !!
  ook voor de vakantiegangers of logees het is toch niet te betalen….

 4. myriam says:

  Mooi dat er zoveel ondertekenaars zijn. Wie weet komt het toch goed. Steeds weer zie je dat Nederland uit de pas loopt met Europa en wel ten nadele van de eigen burgers. Is er wel een Europa?

 5. peter61j says:

  de ns zorgt vooral goed voor zich zelf