Trein

Trein moet concurreren met vliegtuig

Het vliegtuig is het meest populaire vervoersmiddel voor tripjes buiten de eigen landgrenzen, maar brancheorganisatie European Rail Infrastructure Managers (EIM) wil dit veranderen. Zij zien graag dat de trein een logischer optie wordt om korte afstanden binnen Europa mee af te leggen.

Treinreizen binnen Europa wordt makkelijker

Met de trein naar Parijs, Londen of Berlijn is nu soms nog vrij omslachtig en bovendien prijzig. Er moet overgestapt worden en de kans dat er iets op het spoor gebeurt, is altijd aanwezig. Daarom is EIM van plan om het internationaal reizen met de trein sneller, makkelijker en goedkoper te maken, zodat het vanzelfsprekender wordt om op deze manier naar het buitenland te reizen.

Verbeteren van het spoor

Reizen met de trein heeft volgens hen veel voordelen ten opzichten van het vliegtuig; zo komt een trein in het centrum van een stad aan, zijn veiligheidschecks overbodig en is het comfortabeler. Om ervoor te zorgen dat meer mensen in de toekomst vaker het spoor boven het luchtruim verkiezen, worden er slimme aanpassingen aan het spoor gedaan. Denk hierbij aan het wegnemen van technische barrières die het treinverkeer nu nog belemmeren.

Wanneer een begonnen wordt met de aanpassingen, is nog niet bekend.

(Bron: Het Parool, ANP)

Geef een antwoord

Reactie

    oosterwijck says:

    De trein kan heel makkelijk concurreren met het vliegtuig. Daarvoor zijn twee handelingen nodig: verbiedt prijs stunten van vliegen en maak (internationale) treinreizen goedkoper. Gebruik daarvoor een gedetailleerd overzicht van de werkelijke kosten plus een gezonde winstmarge. De consument mag best weten waarvoor hij betaald.