Texel en Limburg populaire vakantiebestemmingen

Nederland heeft veel populaire vakantiebestemmingen. De reisgids Lonely Planet heeft ons waddeneiland Texel aangewezen als één van de Europese topbestemmingen en Limburg is de populairste plek voor een vakantie in eigen land, zo blijkt uit onderzoek van ParkAanbiedingen.nl

Topbestemming Texel

Texel staat op nummer 9 in de lijst Best in Europe 2016 van de Lonely Planet. De gids prijst Texel voor zijn mooie duinen, witte stranden, natuurparken en dennenbossen. Behalve dat is het eiland volgens de gids rijk aan diverse zomerse festiviteiten, zoals bijvoorbeeld de Catamaranrace de Ronde om Texel. Het Griekse eiland Peloponnesos staat op nummer 1 in de lijst.

Vakantie in eigen land

Deze zomer zijn meer Nederlanders van plan op vakantie te gaan in eigen land dan vorig jaar, zo blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC-NIPO). Volgens hen hebben 2,6 miljoen mensen plannen voor een vakantie in eigen land en dat zijn er ruim 100 duizend meer dan vorig jaar. De meeste mensen die in eigen land op vakantie gaan, kiezen voor Limburg (23,7 procent), aldus vakantieparkenwebsite ParkAanbiedingen.nl. In deze provincie liggen veel vakantieparken in het zogenaamde topsegment. Deze parken beschikken bijvoorbeeld over veel faciliteiten of luxe bungalows. Gelderland (19 procent), Zeeland (16,9 procent) en Noord-Brabant (13,1 procent) zijn ook in trek bij de Nederlandse vakantieganger.

Waar gaat u deze zomer naartoe op vakantie?

Geef een reactie