Duur 01:30
Gepubliceerd op 14 augustus 2017

Terugblik We zijn er Bijna!: de Wild Atlantic Way in Ierland

Door het coronavirus is er in 2020 geen nieuwe reis van We zijn er Bijna! Maar gelukkig hebben we de verhalen en beelden van eerdere reizen nog. Daarom nemen we u de komende weken mee op MAX Vandaag langs een aantal hoogtepunten van het programma. Zoals de reis in 2017 door Ierland die start in Dublin en via Cork en Banty, langs de Ierse westkust een oversteek maakt om te eindigen in Belfast. Een reis die anders is dan anders, alleen al door het weer. 

Veelzijdig en vol contrasten

De geschiedenis van Ierland is turbulent en nog altijd tastbaar aanwezig op het eiland. De strijd tussen de Kelten en andere bevolkingsgroepen heeft diepe sporen achter gelaten. Het land is 2 keer zo groot als Nederland en heeft een veelzijdig landschap vol contrasten. Van begroeide berghellingen, ruige en ongerepte landschappen tot verlaten valleien. Maar Ierland heeft ook een ruwe kustlijn met steile rotswanden en witte zandstranden. In het binnenland van Ierland vindt u veel rivieren en meren, veenmoerassen en glooiende heuvels. Het is een landschap vol contrasten.

Wild Atlantic Way

Het is een bijzondere reis langs de vele kastelen en historische gebouwen die het land rijk is. Maar ook bijzonder om de natuur en zijn vele vergezichten. Eén van de hoogtepunten van de reis is de route langs de kust. De Wild Atlantic Way. Het is de langste kustroute ter wereld. De route loopt, afhankelijk van waar u start, in west Cork, Kinsale, en eindigt in de noordelijkste county Donegal. De route is in totaal is 2.500 kilometer lang en loopt langs havens, kliffen, stranden en indrukwekkende kustlijnen. Er zijn maar liefst 156 ontdekkingspunten, bezienswaardigheden, die u onderweg aan kunt doen. Ze worden aangegeven met een blauw-wit logo van de Wild Atlantic Way.

Bekijk de video bovenin de player voor een korte impressie van de Wild Atalantic Way.

De herhaling van We zijn er Bijna! door de Balkan is wekelijks te zien van zaterdag 18 juli tot en met 22 augustus 2020 om 19.05 uur op NPO 1.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer