Scherpere controles reizigers VS

De Verenigde Staten verscherpt per direct de regels voor het reizen naar Amerika. Nederlanders die naar de VS reizen, moeten bij hun vertrek al scherp worden gecontroleerd.

Verscherpte controles

De toegangsregels voor Amerika-bezoekers zonder visum zijn verscherpt. Dat is besloten naar aanleiding van de aanslagen die op 13 november 2015 in Parijs zijn gepleegd. De controles aan de grenzen, inclusief lucht- en zeehavens, worden daarom geïntensiveerd. Mogelijk moeten passagiers ook vingerafdrukken afstaan. Vliegmaatschappijen die de gegevens van hun passagiers tevoren niet grondig genoeg controleren, lopen het risico op een boete van maximaal 47.300 euro.

Speciaal visum

In totaal reizen elk jaar zo’n 19 miljoen mensen zonder visum naar de VS. Nederland behoort tot de 38 landen waarvan de inwoners zonder een visum naar de VS kunnen reizen. Alleen wie langer dan 90 dagen wil blijven of in Amerika wil gaan werken, moet over een speciaal visum beschikken. Het Amerikaans consulaat in Amsterdam legt op zijn website in detail uit hoe reizen met het Visa Waiver Program werkt.

Geef een reactie