Reis met Erica Terpstra door Flevoland

Erica Terpstra houdt treinreizigers op het traject Almere – Lelystad sinds woensdag 7 september 2016 gezelschap in de trein. Dit traject is door reizigers uitgeroepen tot de Mooiste treinreis van Nederland 2016 en daarom is er speciaal voor deze rit een ‘treinsafari’ ingesproken door Erica Terpstra.

Première

Woensdag 7 september 2016 opende Erica Terpstra in het bijzijn van een conducteur en boswachter de audiotour in de stationshal in Almere. Nadat u de audiotour-app op uw telefoon heeft gedownload, is Erica Terpstra uw persoonlijke gids. Ze praat u bij over alle hoogtepunten op het gebied van natuur, cultuur en geschiedenis. De app “NS mooiste tracé audiotour” is te downloaden in de Appstore en Google Play.

Erica Terpstra: “Ik heb veel van de wereld mogen zien maar uiteindelijk is er niets zo fijn als thuis komen in mijn mooie Nederland, waar veel te zien en te beleven valt. Nederland is prachtig, kijk maar uit het raam. Ga er dus lekker voor zitten en kijk vooral naar buiten, want er is hier een hele hoop te zien.”

Kijk zelf eens

De komende weken deelt de NS 20.000 verrekijkers uit onder reizigers, waarmee ze zelf het uitzicht over de grootste polder en het natuurgebied Oostvaardersplassen kunnen ontdekken.

Verkiezing

4.393 treinreizigers brachten hun stem uit in de verkiezing voor de Mooiste treinreis van Nederland 2016. 37% van de stemmen ging naar het traject Almere Centrum – Lelystad Centrum. De lijn Sittard – Maastricht werd 2e met 25% procent van de stemmen. Met 17% van de stemmen eindigde het traject Haarlem – Zandvoort op de 3e plaats.

Audiotour

Gaat u nooit met de trein, maar bent u toch benieuwd naar de audiotour van Erica Terpstra? U kunt het eerste stukje van de tour hier beluisteren:

 

(Bron: NS)

Geef een reactie