Duur 00:35
Gepubliceerd op 14 juli 2016

Portugal staat bol van tradities

De reis van de groep kampeerders van We zijn er Bijna! zet zich voort in Portugal. Van Póvoa de Varzim gaat de reis naar de badplaats Praia de Mia. Een van de hoogte punten is een bezoek aan het bedevaartsoord Fátima.

Nooroostkust van Portugal

Het is pinksterochtend, een mooie gelegenheid voor de groep om gezamenlijk te ontbijten. Na veel grijze dagen breekt nu eindelijk de zon aan de Portugese noordoostkust door. Vlakbij de camping wordt een hondenrace gehouden. De snelste honden ter wereld rennen met bijna 70 kilometer per uur naar de finish. Maar de race wordt niet door iedereen erg gewaardeerd.

Herinnering aan vroegere tijden

De volgende dag trekt de groep verder langs de Portugese kust naar het zuiden, naar Praia de Mira. In dit kleine vissersdorp wordt gevist met grote netten die met rokende tractoren het strand op worden gesleept. Nazaré is de volgende stop en ook deze toeristische badplaats herinnert aan vroegere tijden. Veel vrouwen lopen in klederdracht inclusief onderrokken en hoog opgetrokken wollen kousen. Een bezoek aan het bedevaartsoord Fátima mag niet ontbreken aan deze reis.

Op MAX Vandaag kunt u op de interactieve kaart de reis volgen. Hier vindt u ook extra informatie en fragmenten over de bezienswaardigheden die de groep bezoekt!

We zijn er Bijna! is te zien op maandag 18 juli 2016 om 21.25 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer