Organisatie wandeldriedaagse Weerribben zoekt vrijwilligers

Woont u in de buurt van Paasloo en lijkt het u leuk om de organisatie van de wandeldriedaagse Weerribben-Wieden te helpen? Uw hulp is meer dan welkom, want de stichting achter de wandeltocht heeft een nijpend tekort aan vrijwilligers. Daardoor is de toekomst van sommige wandelafstanden onzeker. 

Uren werken aan de bewegwijzering

De wandeldriedaagse Weerribben-Wieden is een groot wandelevenement dat jaarlijks meer dan 1000 wandelaars uit binnen- en buitenland trekt. Van 30 augustus tot 1 september 2019 wandelen deze mensen elke dag een andere route. Op dag 1 is dat de stuwwallenroute, gevolgd door de weerribbenroute en de stellingwerfroute op dag 2 en 3. Stuk voor stuk bijzondere routes die soms zelfs door stukken voeren die normaal niet toegankelijk zijn voor wandelaars. Deelnemers aan de tocht kunnen zelf kiezen of zij 15, 25 of 40 kilometer willen afleggen. Vrijwilligers zorgen voor de bewegwijzering, zodat de wandelaars niet verdwalen. Dit is een grote klus waar zij uren mee bezig zijn, omdat niet alle delen van de route bereikbaar zijn per auto.

Vertrekkende vrijwilligers

Nu een aantal van de vaste vrijwilligers vertrekken, komt een gedeelte van de afstanden onder druk te staan. Zo is een deel van de 40-kilometer routes niet meer uitgezet met pijlen, maar moeten wandelaars de weg zien te vinden aan de hand van GPS-coördinaten. Als er geen nieuwe vrijwilligers gevonden worden, kan het volgens de voorzitter van de stichting achter de tocht zo zijn dat het wandelevenement komend jaar verplaatst moet worden of zelfs helemaal niet door kan gaan.

Wilt u de organisatie helpen bij het voorbereiden van de tocht? Dan kunt u zich als vrijwilliger aanmelden via de website van de wandeltocht.

(Bron: website wandeldriedaagse Weerribben-Wieden, AD/ Stentor)

Geef een reactie