parkeren

Opvallend: het parkeergedrag op vliegvelden

De meeste vliegvelden hebben verschillende parkeergelegenheden, maar wie parkeert nou waar? Dat zoekt parkeersite Parkos uit en wat blijkt? Er zijn grote verschillen per automerk.

Overdekt, of juist in de buitenlucht?

Parkos is een vergelijkingssite voor parkeergelegenheid rondom vliegvelden door heel Europa. Uit hun onderzoek naar het parkeergedrag van hun klanten blijkt dat bezitters van een Tesla, BMW of Land Rover het liefst voor een overdekte parkeerplaats kiezen, wat een duurdere optie is. Volgens Parkos is dit logisch, want deze auto’s zijn prijzig en binnen parkeren biedt meer veiligheid en bescherming dan een parkeerplek in de buitenlucht. Ook bezitters van andere Duitse merken zoals Audi en Volkswagen kiezen vaak voor deze optie, terwijl Fiat-rijders hun auto relatief vaak buiten de parkeergarage parkeren. Mensen met een Volvo laten het parkeren vaker over aan een ander en maken het meest gebruik van de zogenoemde valet service. Daarbij worden de sleutels afgeven bij aankomst op de parkeergelegenheid. Bij terugkomst wordt de auto weer voorgereden.

Andere verschillen

Hoewel bezitters van een Duitse auto vaak degenen zijn die hun auto zo veilig mogelijk weg willen zetten, reserveren zij hun parkeerplek vaak op het laatste moment. Eigenaars van Zuid-Koreaanse auto’s, zoals Kia en Hyundai, zijn er daarentegen veel sneller bij. De Japanse rijders zoals Mitsubishi, Mazda en Nissan zijn vaak degenen die het langst op reis gaan, terwijl mensen met een Smart en een Mini juist relatief kort weg gaan.

(Bron: Parkos, ANP)

Geef een antwoord