Op zoek naar een leuke plek om te eten? Bezoek eens een foodhall

Wilt u uit eten gaan, maar heeft u geen idee in welke keuken u zin heeft? Of bent u met een grotere groep en wil iedereen wat anders eten? Dan is het een idee om naar een foodhall te gaan. Hier is voor ieder wat wils.

Wat is een foodhall?

In een foodhall zijn diverse eetkramen, al dan niet in vaste kramen of wisselende kramen. Er zijn algemene ruimtes om te zitten en te eten. Daarmee verschilt het van een restaurant, waar u specifiek ergens gaat zitten. Op deze manier kan iedereen eten en drinken halen en zelf kiezen waar hij of zij zin in heeft en dan kunt u het toch gezamenlijk opeten en -drinken.

De meeste foodhallen hebben een grote willekeur aan smaken en keukens. We zetten een paar locaties op een rij. Sommige locaties hebben ook een soort marktfunctie, waar u vooral ingrediënten af kunt halen. Dan wordt het soms ook wel een markthal genoemd. Een goed voorbeeld hiervan is de Markthal in Rotterdam. Hier kunt u zowel ingrediënten afhalen als een compleet gerecht.

Foodhall MOUT in Hilversum

In het centrum van Hilversum ligt foodhall MOUT. Hier zijn 7 verschillende keukens te vinden: van Italië tot Azië en van Zuid-Amerika tot New York. U vindt hier vooral kleine gerechten, zo kunt u veel verschillende smaken proberen. Hier wordt ook bier gebrouwen, door de Gooische Bierbrouwerij. De eet- en drinkgelegenheid zit in de oude bioscoop van Hilversum. Bij mooi weer is er ook een buiten terras.

"<emFoto: Jan van Dasler

Overdekt eten in Arnhem

Ook in Arnhem kunt u werelds eten. Hier zijn 12 keukens, met 12 verschillende smaken. Van carpaccio tot pizza en van borrelplanken tot een sushibar. En voor wie het leuk vindt: in de zomermaanden wordt de foodhall omgetoverd tot een strand. Met zand en een opblaaszwembad.

Twentsche Foodhall in Enschede

In het Oosten van het land kunt u in Enschede 8 verschillende keukens proeven bij de Twentsche Foodhall. Er worden voornamelijk regionale en duurzame ingrediënten gebruikt. En de Twentse nuchterheid komt erin terug, want het eten wordt gemaakt ‘zonder poeha’, zoals ze op de site beschrijven.

Overdekt eten in Breda

Op de plek waar vroeger een film gekeken kon worden, is nu Foodhall Breda gevestigd. Hier vindt u 12 verschillende keukens, met smaken uit verschillende windstreken. Van Italiaans tot Vietnamees en van Thais tot Braziliaans.

"<emFoto: Werner Lerooy

Foodhallen in Amsterdam-West

De eerste indoor foodhall, zoals we ze nu kennen, van Nederland opende in 2014 in Amsterdam-West. De voormalige tramremise is omgetoverd tot eet locatie met 19 verschillende keukens. Van gehaktballen tot streetfood, van gebak tot bitterballen en hotdogs.

Kindvriendelijke foodhallen

Gaat u met de (klein)kinderen op pad? Er zijn ook foodhallen die speciale activiteiten voor kinderen organiseren. MAX vakantieman legt uit welke dat zijn.

(Bron: NS, Foodies Magazine, TripTalk, websites van de genoemde foodhallen. Foto’s: Shutterstock)   

Geef een reactie