tolwet

Nieuw tolwet voor Duitse wegen een feit

De Duitse regering is woensdag 25 januari 2017 akkoord gegaan met een vernieuwde tolwet. De wet is door de Duitse Verkeersminister Alexander Dobrindt aangepast aan EU-eisen. Automobilisten moeten vanaf 2019 tol gaan betalen op de Duitse snelwegen.

Omstreden

De tol is omstreden omdat autobestuurders uit buurlanden, waaronder Nederland, moeten gaan betalen voor de snelwegen terwijl Duitse weggebruikers het geld via de belastingen terugkrijgen. De hoogte van de tol ligt tussen de 2,50 en 25 euro. Het oorspronkelijke plan van de Duitsers is wel op enkele onderdelen aangepast. De Duitse regering kan door de heffing naar verwachting jaarlijks 524 miljoen euro op de rekening bijschrijven.

Buurlanden zijn boos

Het Duitse parlement moet het kabinetsbesluit nog goedkeuren. De buurlanden van Duitsland zijn inmiddels ingelicht over het besluit. De Verkeersminister van Oostenrijk heeft al boos gereageerd op het Duitse besluit. Vanuit Nederland is nog geen reactie gekomen. Wel had de ANWB in december 2016 al gezegd tegen de invoering van de Duitse tolheffing te zijn.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord

Reactie

    Harmke1935 says:

    Dan moet Nederland ook gaan tolheffen !, en anders overal gelijk rechten .
    is toch europees ??
    Nederland is zo al duurder met de auto !