vakantie

Kunnen we wel of niet op vakantie deze zomer?

Nu veel landen in Europa hun coronamaatregelen versoepelen vraagt de reisbranche zich af of en hoe we deze zomer op vakantie kunnen. Een eenduidig antwoord is daar nog niet op, dus het lijkt erop dat we het deze zomer voorlopig dicht bij huis moeten zoeken. Maar er zijn wel ontwikkelingen in de reisbranche. MAX Ombudsman Jeanine Janssen praat u bij. 

Samenwerking tussen reisorganisaties en vakantieparken

Corendon en EuroParcs slaan de handen in één. Klanten van Corendon die een voucher hebben gekregen omdat hun vakantie niet door gaat krijgen de mogelijkheid om hun vakantie in één de Nederlandse resorts van EuroParcs te vieren. Klanten kunnen hun reisvoucher voor een verblijf of boeking in één van de resorts inzetten.

Ook Tui gaat een samenwerking aan. De reisorganisatie bood al eerder vakantiehuisjes aan en gaat nu samenwerken met Droomparken.
Klanten van Tui kunnen hun reisvoucher besteden aan een verblijf in één van de Nederlandse vakantieparken van Droomparken.

Nog niet alle vakantieparken open

Niet alle vakantieparken in ons land zijn open. Dit is onder andere afhankelijk van de keuze van het vakantiepark zelf en van de veiligheidsregio waar een bepaald vakantiepark onder valt. Alleen gezinnen met eigen sanitaire voorzieningen mogen de camping op of een huisje boeken in een vakantiepark

Horeca, animatie en zwembaden op vakantieparken zijn gesloten. Er wordt wel gekeken hoe deze faciliteiten mogelijk met aanpassingen in het hoogseizoen toch open kunnen.

Klachten over geannuleerde vakanties vakantieparken

MAX Ombudsman heeft verschillende klachten ontvangen van mensen die een vakantie op een vakantiepark in Nederland hadden geboekt maar vanwege corona niet meer op vakantie wilden gaan. Zij annuleerden zelf hun verblijf en kozen er bewust voor om de annuleringskosten zelf te betalen. Vervolgens kregen zij het resterende bedrag van de boeking niet terug. Het vakantiepark bood hen over het resterende bedrag een voucher aan.

Deze mensen hoeven volgens MAX Ombudsman Jeanine Janssen de voucher niet te accepteren: “In principe is dit een groep mensen die een besluit heeft genomen dat hen zelf ook geld kost. Het is dan logisch dat ze geld terug willen en geen voucher voor het resterende bedrag. Als je volgens de voorwaarden van het vakantiepark op tijd hebt geannuleerd en zelf voor de annuleringskosten opdraait dan moet het vakantiepark het overige bedrag aan de klant terug betalen.”

Oproep klachten vakantieparken betaald met tegoedbonnen

MAX Ombudsman Jeanine Janssen: “We horen verhalen van mensen die een vakantie op een vakantiepark hebben geboekt met Airmiles of bijvoorbeeld tegoedbonnen van Hema of Albert Heijn. Deze mensen krijgen van het vakantiepark geen voucher over hun gehele reissom. Hier zijn verschillende situaties aan de hand en we zouden graag de klachten of problemen hier over horen.’’

MAX Ombudsman Jeanine Jansen is donderdag 30 april 2020 te gast in Tijd voor MAX. Heeft u ook een coronavraag aan Jeanine Jansen? U kunt deze stellen via de site

Geef een reactie

Reacties (6)

  HACA says:

  Tot welke categorie behoort een camperpark?
  Een camper heeft zelf sanitaire voorzieningen en behoeft alleen een servicepunt op een camperpark of camping.
  In aantal regio’s wel campings 15% maar geen camperplaatsen gedeeltelijk 15% open.
  [Zeeland. ]

  BeDin says:

  Wij hebben een busvakantie besproken in januari en zouden vertrekken op 3 aug.naar Frankrijk met de Jong intratours
  We moeten half juni het resterend bedrag betalen.
  Ik zie dit niet zitten maar hoe kunnen we dit het best regelen
  Vr.groet.Dineke Molema

  oosterwijck says:

  Veel besmettelijke ziekten worden over de wereld verspreid door reizigers. … Zo is de Spaanse griep verspreid door de strijders tijdens de Eerste Wereldoorlog, doordat er mensen van alle uithoeken in de wereld, overgebracht werden naar andere uithoeken in de wereld. Het zelfde gebeurde in in 1492, toen de Spanjaarden goud gingen roven in Zuid Amerika en met onbekende ziekten de bevolking massaal besmette, met de dood tot gevolg van miljoenen Azteken (Zuid Amerikanen). … Nu is weer hetzelfde gebeurd, doordat een Chinees op het ene moment in een laboratorium in Huhan besmet raakt of gebraden hond koopt op een dierenmarkt om de hoek en een dag later door Parijs wandelt. Die besmette Parijzenaar vertrekt een dag later naar New York en besmet daar een Hot Dog verkoper op straat. … Duidelijk is dat we van de reisverslaving af moeten en allemaal lekker thuis blijven. Het is niet nodig dat we als idioten door Venetie schuifelen in ganzenpas met de telefoon in de ene hand en een blikje Cola in de andere hand. Ben je reislustig, kijk dan eens op internet naar mooie plaatjes, totdat de reislust over is. Ga eens wandelen in het park om de hoek. Ben tevreden met een normaal bestaan. Verkoop die bungalow in Benidorm en die boot in Nice. Thuis is het zo mooi, dat de Chinezen massaal hierheen komen. En die moeten voortaan ook thuis blijven en thuis gebakken hond eten, zoals ze altijd al deden.

  JokeJ says:

  Transavia heeft vandaag alle vluchten tm 3 Juni geannuleerd, wanneer komt er weer een update?
  Zij houden nog steeds vol dat mijn vlucht van 16 Juni nog steeds gepland staat, en mijn voucher voor geanuleerde vluchten van en naar Geneve van 22/28 maart heb Ik ook nog steeds niet ontvangen van Transavia. Het “goede” nieuws is wel dat er al vliegtickets voor a.s. winter geboekt kunnen worden?

  Jos van den Burg says:

  Vraag : aan Jeanine Jansen .
  Wij hebben een reis geboekt, met 1 auto , met vrienden naar Duitsland in een hotel inclusief .
  Mogen wij eind juli met z’n vieren reizen naar Duitsland in 1 auto.
  ( Allemaal griepvrij en niet verkouden )

  Let op , Dit is geen klacht. het is een vraag ???
  Met vriendelijke groeten. Jos van den Burg Noordwijkerhout

   MAX Vandaag says:

   Beste Jos van den Burg, bedankt voor uw reactie. Uw vakantievragen aan Jeanine Janssen kunt u stellen via: https://www.maxvandaag.nl/sessies/paginas/oproep/stel-uw-corona-vraag-aan-jeanine-janssen/