kampeerders

Kampeerders in Nederland opgelet!

Het warme, zonnige en droge weer heeft bij veel kampeerders Nederland deze zomer tot favoriet vakantieland gemaakt. De campings kunnen de aanvragen haast niet aan. Maar nu langzaam de regen weer terugkeert is het opletten geblazen voor de kampeerders. Want de grond is gortdroog, dus het water zakt niet snel de grond in. Een goede voorbereiding is dus geen overbodige luxe. 

Stevige zomerse buien

Na een periode van droogte lijkt de regen langzaam terug te komen. Dit gaat dan wel gepaard met stevige zomerse buien en wind. Voor tenten niet de meest ideale omstandigheden. Volgens Buienradar kan er donderdag 9 augustus 2018 lokaal wel tot 30 millimeter regen vallen in een etmaal. Normaal valt er in de hele maand augustus rond de 78 millimeter.

Grond is kurkdroog

Door de droogte is de grond kurkdroog geworden. Een regenbui wordt dus ook niet direct opgenomen, waardoor het water wegstroomt naar het laagste punt. Staat de tent op een laag punt, dan kan het zo naar binnen lopen. Het advies is dus ook om of een geultje rond de tent te graven, of de tent op een hoger gelegen plek te zetten. En houd het grondzeil in de gaten. Als dat eenmaal nat wordt, dan is het niet makkelijk meer droog te krijgen.

Tips

Volgens de ANWB is het nog geen reden tot paniek en krijgen we te maken met echt Hollands zomerweer. “Daar hoort ook een flinke regenbui bij”, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. Zij hebben nog wel wat extra tips:

  • Leg alles wat los staat en weg kan waaien binnen.
  • Controleer de afspanpunten.
  • Luifels, voortenten en aangebouwde delen kunt u het beste weghalen, oprollen of inklappen. Dit geldt overigens voor de tent maar ook de caravan of camper.
  • Zet de slikranden met haringen of stenen vast.
  • Span het tentdak goed strak zodat het niet te veel kan gaan klapperen in de wind. Anders kan het doek scheuren.
  • Gaat het onweren, dan zit u in een caravan betrekkelijk veilig. Het is van aluminium en dat voert de elektriciteit af. Wilt u schuilen, ga dan in de auto zitten of naar de kantine van de camping.

Overigens biedt een beetje regen ook voordelen volgens de bond. Er is weer gelegenheid om eens iets anders te doen dan zwemmen. Een museum bezoeken of een spelletje doen aan de tafel in de caravan of tent.

(Bron: RTL Nieuws)

Geef een reactie