Canarische Eilanden

Honderden Nederlandse reizigers getroffen door noodweer Canarische Eilanden

Wie de Nederlandse kou wil ontvluchten, doet er momenteel minder goed aan om dat richting de Canarische Eilanden te doen. Tientallen vluchten moeten vanwege slecht weer uitwijken naar andere luchthavens, waaronder in Marokko en Portugal. Vele honderden Nederlandse vakantiegangers zijn hierdoor getroffen.

Luchthavens Lanzarote en Tenerife gesloten

Op de Canarische Eilanden is in korte tijd heel veel regen gevallen. Ook zijn windsnelheden van ruim 100 kilometer per uur gemeten. Honderden toeristen die vliegen met TUI ondervinden hinder van het slechte weer. “Het is krokusvakantie en alle toestellen zitten natuurlijk vol”, zegt een woordvoerster. “De luchthavens van Lanzarote en Tenerife zijn gesloten. Door storm en regen kunnen de piloten daar nu niet landen.” Vliegtuigen wijken volgens de woordvoerster uit naar onder meer Gran Canaria. Ook 3 vluchten van Transavia zijn uitgeweken, onder andere naar het Portugese Faro.

Hotels

Bij de vluchten van TUI en Transavia gaat het in totaal om ruim 1000 reizigers. “We doen ons best om de mensen die elders zijn geland onder te brengen in hotels en andere accommodaties”, aldus de TUI-woordvoerster. “Een Dreamliner was met een kleine 300 inzittenden op weg naar Lanzarote en Fuerteventura, maar is inmiddels uitgeweken naar Faro. Onze reizigers gaan daar overnachten, er zijn hotels geregeld ter plaatse in de Algarve.”

Toeristen kunnen niet naar huis

Niet alleen het vervoer náár de vakantieoorden is stil komen te liggen, ook toeristen die juist weer naar huis moeten ondervinden hinder. “Toeristen die naar huis hadden moeten reizen met de vliegtuigen die nu uitgeweken zijn blijven noodgedwongen nog een extra nacht.” Om hoeveel vakantiegangers het precies gaat, wordt door TUI-medewerkers ter plaatse nog in kaart gebracht.

Elektriciteitsvoorziening

Op alle eilanden veroorzaakt het noodweer veel overlast. Onder meer in Santa Cruz de Tenerife zijn takken en bomen op de weg gewaaid. Ook zijn problemen ontstaan met de elektriciteitsvoorziening.

Update

Het vliegverkeer van en naar de Spaanse eilanden verloopt inmiddels weer volgens schema. Het weer is flink opgeknapt waardoor de luchthavens op de Canarische Eilanden weer zijn geopend, maakt reisorganisatie TUI bekend. De touroperator is druk bezig om iedereen alsnog op zijn eindbestemming te krijgen. Om iedereen te vervoeren heeft TUI een apart vliegtuig ingehuurd.

(Bron: ANP)

Geef een antwoord