paasweekend, Keukenhof

Drukte op de weg rond het Paasweekend

Er staat een lang paasweekend voor de deur. Voor sommigen begint dit al op donderdag. Maar een lang weekend, brengt ook verkeersdrukte met zich mee. De ANWB verwacht donderdag 13 april 2017 een drukke avondspits. 

The Passion

 

Behalve met de paasdagen wordt er al op donderdag veel verkeer verwacht richting Leeuwarden. Daar wordt dit jaar The Passion opgevoerd. Mensen die daarbij willen zijn wordt geadviseerd op tijd te vertrekken. Vervoersbedrijf Arriva zet extra treinen en bussen in. De extra files worden mede veroorzaakt, omdat de bezoekers van The Passion het einde van de avondspits meepakken.

Populaire bestemmingen

Volgens de ANWB zijn op Goede Vrijdag en tijdens de paasdagen vooral dagjesmensen onderweg. Veel pretparken openen met Pasen hun deuren. Populaire bestemmingen zijn de Keukenhof, de Paasraces in Zandvoort, Paaspop in Schijndel en de verschillende meubelboulevards.

Amstel Goldrace

Zondag 16 april wordt de Amstel Goldrace gereden. De 52e editie van deze wielerklassieker gaat 1e paasdag op de Markt in Maastricht van start. In tegenstelling tot voorgaande edities is dit jaar niet de Cauberg, maar de Bemelerberg de laatste klim. De totale afstand bedraagt dit jaar 261 kilometer.

Files

Op Tweede Paasdag worden er vooral rond het middaguur files verwacht. Behalve recreatieverkeer is er ook veel terugkerend vakantieverkeer op de weg. Ook op de wegen van en naar België (de kust) en Duitsland (rond Hamburg en München) kan het met Pasen druk zijn.

Wilt u liever niet in de file naar Leeuwarden? The Passion is live te zien om 20.30 uu rop NPO 1.

(Bron: ANP/Nu.nl)

Geef een reactie