vlieland

Dagje strand op Vlieland het duurst in Nederland

Voor een dag naar het strand betaalt u het meest op Vlieland. Niet Zandvoort, Noordwijk of Scheveningen is het duurst, maar een bezoeker betaalt voor een drankje, hapje en een bedje het meest op Vlieland. Het Waddeneiland is in goed gezelschap, want het staat op de ranglijst op de 31e plek net boven het strand Venice Beach in Los Angeles. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek door TravelBird.

Vlieland duurst, IJmuiden het goedkoopst

Reisorganisatie TravelBird stelt jaarlijks een ranglijst op van de meest populaire badplaatsen ter wereld. In Totaal staan er 327 plaatsten op. Voor het samenstellen van de lijst wordt gekeken naar wat een bezoeker kwijt is voor een zonnebrandcrème, water, een alcoholisch drankje, een ijsje, een lunch en naar de faciliteiten op het strand. Hier moet u denken aan een parasol of zonnescherm en een strandbedje. Op Vlieland is men gemiddeld 53,26 euro per dag kwijt. Ter vergelijking, in Scheveningen is dat 45,96 euro. De goedkoopste badplaats is IJmuiden. Daar is men voor een dag naar het strand 34,78 euro kwijt.

Zeeuwse stranden ook goedkoop

Vlieland staat op de 31e plek. Scheveningen  staat bijvoorbeeld op de 81ste plaats. Voor een dag naar de stranden van Kijkduin, Bloemendaal aan Zee, Noordwijk aan Zee, Bergen aan Zee, Egmond aan Zee, Katwijk aan Zee en Texel bent u meer kwijt dan een dag naar Scheveningen. Zij staan in de ranglijst boven de badplaats. Op de stranden in Zeeland bent u goedkoper uit dan in Scheveningen. Dat geld ook voor het strand in IJmuiden.

Vietnam heeft goedkoopste strand

Wie echt goedkoper uit wil zijn moet naar het strand van onze oosterburen. Een dagje strand kost in het Duitse Falkensteiner Ufer bij Hamburg een bezoeker een kleine 20 euro. Maar wie echt goedkoop uit wil zijn moet het verder zoeken. Voor een dagje strand in Vietnam bent u iets meer dan 13 euro kwijt. Het duurste strand vindt u overigens in Caledonië, een archipel in de Stille Oceaan ten oosten van Australië. Daar bent u gemiddeld 78 euro kwijt voor een dag vertier aan strand.

(Bron: AD) 

Geef een antwoord